Bronson ArroyoArroyo i Gomes nadále za Reds
(4. 11. 2010, 00:46:09, přečteno 1190×)

Cincinnati Reds dnes oznámilo, že počítá i do další sezony se startujícím nadhazovačem Bronsonem Arroyem a levým polařem Jonny Gomesem. Ve smlouvách obou hráčů měli Reds k dispozici opci na prodloužení a rozhodli se je využít. Arroyo i Gomes tak mají další rok u Reds zajištěný a otázku nového kontraktu budou řešit až před příští sezonou.

Celkově dnes Reds učinili rozhodnutí kolem čtyř hráčů. Opce ve smlouvě Bronsona Arroya zajistí nadhazovači 11 miliónů dolarů v sezoně 2011. Jonny Gomes dostane v další sezoně pouze 1,75 miliónů dolarů a Reds tak díky využití opce značně ušetří. Naopak příliš vysoká byla hodnota opce v kontraktu Aarona Haranga. Reds by v případě jejího přijetí museli Harangovi vyplatit 12,75 miliónů dolarů a navíc by nadhazovač obdržel jednorázově 2 miliony. Opce byla odmítnuta také u Orlanda Cabrery.

Cabrera i Harang tak jsou momentálně volnými hráči a brzy s nimi budou moci jednat i ostatní kluby. Využitím opce s Arroyem ale jednání klubu nekončí, generální manažer Walt Jocketty přiznal, že chce s Arroyem podepsat dlouhodobý kontrakt a rád by se na něm s nadhazovačem dohodl již před začátkem letošní sezony. Arroyo měl v letošní sezoně bilanci 17 výher a 10 proher a celkovou ERA 3.88. Využití opce je tak naprosto logické, stejně jako v případě Gomese, který měl letos svou nejlepší sezonu v kariéře.

„Jsem šest let v MLB, ale teprve letos jsem se dostal na pálku víc jak pětsetkrát. Rád bych si tolik zahrál každý rok. Těším se na přípravu, opět se poperu o místo v sestavě,“ říká Jonny Gomes. Naopak odmítnutí opce u Orlanda Cabrery bylo poměrně překvapivé. Cabrera letos měl nastupovat na pozici spojky a očekávaly se od něj kvalitní výkony, ale bohužel vynechal mnoho zápasů kvůli zraněním. Nakonec sezonu zakončil s pálkařským průměrem .263 a pouhými čtyřmi homeruny. Jeho 42 stažených bodů a odehraných 123 zápasů je nejméně od sezony 1999.

„Bylo to těžké rozhodnutí. Potřebujeme si hlídat výdaje. Nevylučujeme, že s námi Orlando zůstane, ale jistotu nebudeme mít hned,“ říká Walt Jocketty. Pokud by ale nepodepsal, pravděpodobně by na postu spojky nastupoval Paul Janish. Naopak definitivní konec má působení Aarona Haranga, který se s Reds definitivně rozloučí. Harang byl dlouhé roky oporou Reds a strávil v klubu nejdelší dobu ze všech současných hráčů.

V období mezi lety 2006 a 2007 měl bilanci 32 výher a 17 proher. Od té doby se ale trápí, často ho pronásledují zranění a strávil dlouhou dobu na listině zraněných. Výsledkem byly horší výkony, což vyústilo ve výrazně zápornou bilanci 18 výher a 38 proher. „Významně pomáhal naší organizaci po dlouhé roky. Byl také hodnotným členem kabiny. Nyní jsme ale došli k závěru, že je potřeba se posunout dále a s Aaronem kontrakt neprodloužit,“ vysvětluje Jocketty.


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Cincinnati Reds | Sdílet

©2010-2024 - Redakce