Ron RoenickeMarlins a Brewers brzy jmenují nové manažery
(3. 11. 2010, 20:54:27, přečteno 1252×)

Nejdůležitější otázku před příští sezonou zodpověděly další dva kluby. Zatímco Marlins, stejně jako třeba Cubs, prodloužili smlouvu s prozatímním manažerem, Brewers zvolili jméno úplně nové. Manažerem Marlins tedy bude i nadále Edwin Rodriguez, zatímco k Brewers se přidá Ron Roenicke, který byl součástí týmu Mikea Scioscii u Los Angeles Angels.

Edwin Rodriguez přesvědčil a získal jednoletý kontrakt

Rodriguez se dostal k funkci manažera Marlins teprve nedávno, když nahradil Frediho Gonzaleze. Padesátiletý rodák z Ponce se stal vůbec prvním portorickým manažerem v historii MLB a měl pouze dokončit sezonu. Během svého několikaměsíčního působení nicméně přesvědčil vedení Floridy a dostane příležitost vést klub i v další sezoně. Gonzalez má také podporu trenérského týmu, což potvrzuje setrvání prakticky všech jeho spolupracovníků. Jedinou novou tváří je Perry Hill, který bude plnit roli kouče na první metě.

Rodriguez již dříve oznámil, že by rád dostal příležitost vést tým i v další sezoně a díky zlepšeným výkonům Floridy mu vedení vyhovělo. Portoričan se podle svých slov zaměřil hlavně na rutinní součásti hry, protože klub produkoval příliš mnoho zbytečných chyb. Toto tvrzení je opřené o statistiky, Florda patří mezi nejvíce chybující týmy. Jejich sto dvacet tři chyb zařazuje Marlins na páté místo v této statistice.

Velkou výhodou Rodrigueze je, že má u hráčů velký respekt. To je zapříčiněno hlavně jeho dvouletým působením v klubu AAA New Orleans Zephyrs, který spadá právě pod Floridu. Díky tomu ví, jakou kvalitu má klub v talentech hrajících na farmě a byl v kontaktu i s několika hráči z kádru Marlins. Florida pod ním zakončila sezonu s bilancí 80 výher a 82 proher, což není po mizerném startu do sezony vůbec špatné. Rodriguez měl bilanci 46-46 a hlavně na konci sezony měl velké problémy, protože se mu zranili Josh Johnson a Hanley Ramirez. Dlouho také postrádal Ricky Nolaska a musel pracovat s širším kádrem, což vedení vzalo v úvahu.

Nyní tedy čeká Rodrigueze složitý úkol, a to dostat Floridu zpět na vrchol. Tento klub existuje teprve od roku 1993, ale přesto již dvakrát vyhrál Světovou sérii. První titul přišel v roce 1997, kdy klub vedl Jim Leyland, současný manažer Detroitu Tigers. Druhý o šest let později, tehdy byl manažerem Jack Mckeon, který o dva roky později ukončil svou kariéru právě na lavičce Marlins. Od té doby Florida spíše tápe, ale nyní se těší na lepší časy. Stavba nového stadionu slibuje větší návštěvy a kryté hřiště při parných dnech, letošní třetí místo v divizi pak poukazuje na výrazné výkonnostní zlepšení.

Roenicke se pravděpodobně dočká prvního angažmá, v roce 2011 povede Brewers

Zpráva zasáhla hlavně Angels, kteří takovýto problém neřeší poprvé. Roenicke byl pravou rukou Mikea Scioscii celé čtyři roky poté, co klub opustil Joe Maddon. Ten plnil stejnou roli během vítězného tažení Angels za Světovou sérií a dvakrát dokonce klub vedl jako dočasný manažer. V roce 2006 ale Angels opustil a stal se manažerem Rays. V roce 2008 jej dostal do Světové série a v klubu je do současné doby. San Diego Padres pro změnu podepsalo Sciosciova trenéra nadhazovačů v roce 2007 a letos málem proniklo do playoff.

Brewers se tak vydávají již prověřenou cestou, Rona Roenickeho považují za jistotu. Čtyřiapadesátiletý Roenicke se stane osmnáctým manažerem v historii Brewers a i když vedení klubu ještě zprávu o jeho jmenování nepotvrdilo, jedná se prakticky o jistou záležitost. Dalšími adepty byli Joey Cora či Bob Melvin. Roenicke má velké zkušenosti hlavně z Minor lig, kde vedl kluby ve více jak šesti stech zápasech.

Právě jeho bývalí spolupracovníci z LAA mluví o jeho ambicích a nepřímo tak zprávy potvrzují. Hlavně Joea Maddona postup Roenicka vůbec nepřekvapuje. „Vždy mířil za významnější rolí, stejně jako v minulosti já,“ říká Maddon. „Můžete mi věřit, že Brewers získávají opravdu bystrého člověka, velkou baseballovou osobnost a jednoho z nejpoctivějších lidí, které jsem kdy poznal. To je opravdu důležité při vedení hráčů v MLB.“ Radost má také Bud Black, který je již čtvrtý rok manažerem Padres a s Roenickem dříve spolupracoval.

Již dříve se vedení Brewers vyjádřilo velice pozitivně na stranu Roenicka a nyní by mělo být otázkou několika dní, kdy jej potvrdí jako nového manažera. Roenicke by měl do klubu přinést o hodně agresivnější pojetí baseballu a měl by vylepšit kontakt s kabinou. A když se uváží, jak se daří jeho bývalým spolupracovníkům z Los Angeles, bylo by opravdu překvapivé, kdyby neslavil úspěch.


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Florida Marlins Milwaukee Brewers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce