Lance BerkmanYankees nevyužili opce na tři hráče, Sabathiu poslali na operaci
(28. 10. 2010, 20:41:00, přečteno 993×)

New York Yankees má v letošní zimě o zábavu postaráno. Několika hráčům končí smlouvy, u Berkmana, Wooda a Johnsona již klub dokonce nevyužil opci. Navíc se před koncem sezony zranil Mark Teixeira a je potřeba pohlídat, aby se jeho stav dal do pořádku. Kromě toho čeká operace CC Sabathiu.

V současné době se Yankees starají hlavně o prodloužení s Joe Girardim. Podle zákulisních informací je podpis otázkou několika dnů a brzy by mělo být jeho setrvání oznámeno oficiálně. Navíc letos končí smlouvy Derekovi Jeterovi a Marianovi Riverovi. Kerry Wood, Lance Berkman a Nick Johnson sice mají u svých smluv opci na prodloužení, klub však nevyužil ani jedné z nich a kontrakty tak všem třem zmíněným končí. Není ale vyloučené, že se s nimi prodlouží.

Pro Lance Berkmana byla letošní sezona jednou z vůbec nejhorších a bylo tak velice nepravděpodobné, že by Yankees utratili dva miliony za využití opce, která by Berkmanovi přinesla patnáct miliónů v sezoně příští. Berkman měl během svého letošního působení v New Yorku pálkařský průměr pouhých .255, jeden jediný homerun a sedm stažených bodů. Navíc je jeho využití možné spíše jen na postu DH, protože první meta patří Marku Teixeirovi. Očekává se ale, že s Berkmanem budou Yankees jednat o nové smlouvě.

Nick Johnson je v New Yorku teprve od letošní sezony, před kterou podepsal jako volný hráč. Bohužel pro něj jej limitovala zranění a odehrál pouhých čtyřiadvacet zápasů. V nich si připsal dva homeruny a pálil ve slabém průměru .167. Pokud by Yankees využili opci, museli by mu příští rok vyplatit 5,5 miliónů dolarů a je velice pravděpodobné, že nejen novou smlouvu nedostane, ale také klub opustí.

Jiná situace je u Kerryho Wooda, který začal sezonu jako closer Clevelandu Indians. Po přestupu do New Yorku se zařadil do bullpenu a podával velice kvalitní výkony, ale Yankees mu za jeho roli setupa nehodlají zaplatit 11 miliónů v příštím roce. Přesto by mohli někteří namítat, že by si smlouvu zasloužil – od doby co přišel, odházel 24 zápasů, neprohrál ani jeden, dva vyhrál a připsal si ERA 0.69. Tím vytvořil v klubu nový rekord v této statistice s minimálně pětadvaceti odházenými směnami.

Proto se také očekává, že mu Yankees novou smlouvu nabídnou, i když není vyloučené, že by zvolil angažmá v jiném klubu, který by mu přislíbil pozici closera. Naopak stoprocentní jistotu setrvání má pravoruký nadhazovač Andrew Brackman, u kterého Yankees opci využili a pojistili si ho tak na další rok.

Sabathiu čeká operace

S končící sezonou je potřeba dát do pořádku i zdravotní stav některých hráčů a přistoupit k odkládaným operacím, či jiným zákrokům. U Yankees se to týká hlavně CC Sabathii, kterého čeká lehčí operace menisku v levém koleni. Jeho zranění bylo diagnostikováno v New York-Presbyterian Hospital a zákrok povede člen týmu, doktor Christopher Ahmad.

Pokud vše půjde podle plánu, Sabathia nebude moci trénovat stoprocentně tři týdny a do dalších tří týdnů by se měl do tréninkového procesu vrátit. Klub tak počítá s jeho účastí v přípravě a neměla by být v žádném případě ohrožena jeho účast v sezoně 2010. Výkony Sabathii měly v poslední době sestupnou tendenci, což bylo zřejmě způsobeno právě zraněním a operace by mu měla umožnit startovat v příští sezoně v plné síle.

Sabathia letos dokončil u Yankees svou druhou sezonu, jeho smlouva mu zajišťuje celkový příjem 161 miliónů dolarů v sedmi letech. Díky tomu je jedním z nejlépe placených hráčů MLB a příští rok opět zahájí jako jednička rotace NYY. Místo by si měl udržet i A.J. Burnett a počítá se také s Philem Hughesem. Otázkou zůstává tradičně Andy Pettitte, který si nechává na konci každé sezony dveře otevřené, po letošním roce ozdobeném účastí v Utkání hvězd MLB ale pravděpodobně zůstane. Rotaci by podle představ vedení New Yorského týmu měl doplnit také Cliff Lee, který bude po sezoně volným hráčem.


Průměrná známka: 1.20 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | New York Yankees | Sdílet

©2010-2024 - Redakce