Damaso MarteDámaso Marté absolvoval úspěšnou operaci
(25. 10. 2010, 18:33:34, přečteno 833×)

Podstatný člen bullpenu New Yorku Yankees Damaso Marte je většinu letošní sezony ze hry a na kopci se neobjeví minimálně do příštího Utkání hvězd MLB. Dobrou zprávou je, že jeho levá ruka byla úspěšně operována a nemusí se tak bát větších následků svého zranění.

Damaso Marte je ze hry již od sedmého července, kdy zakončil letošní rok s ERA 4.08 při účasti ve třiceti zápasech, ve kterých dohromady odházel více jak sedmnáct směn. Martemu sezonu ukončilo vážné zranění v oblasti chrupavky v levém rameni. Operaci vykonal doktor Timothy Kremchek, který patří k organizaci Cincinnati Reds. „Překonal jsem hodně bolesti, ale nyní se cítím dobře. Díky doktorům jsem si udělal dobrý obrázek o tom, jak na tom jsem. Řekli mi, že by se to mělo zlepšit a myslím, že příští rok bych již měl být ve hře,“ komentoval svůj stav samotný Marte.

Ten ve své kariéře prošel mnoha kluby, tak jako tomu bývá u řadových členů bullpenu zvykem. Jako volný hráč podepsal nejprve se Seattlem Mariners v roce 1992, kdy mu bylo pouhých sedmnáct let. Svůj debut si odbyl o sedm let později proti Oaklandu, hned po sezoně ale poprvé podepsal s New Yorkem Yankees. Ti jej poslali výměnou do Pittsburgu, kde strávil jediný rok, než se na čtyři roky stěhoval k White Sox. Zde dokázal poprvé vyhrát Světovou sérii a poté se vrátil zpět k Pirates, kde v době zranění Matta Capse dokonce plnil roli closera. V roce 2008 se vrátil k Yankees a podruhé zde vyhrál Světovou sérii. Během kariéry má odházeno 500 směn a v nich si připsal 533 strikeoutů, což mu vytváří hezký průměr 9.52 ve statistice K/9.

Nyní je mu již 35 let a je velkou otázkou, jak se dokáže vrátit po tak dlouhé přestávce. Marte ale považuje výsledek operace za povzbuzující a myšlenky na konec kariéry odhodil stranou. Nyní se soustředí jen na návrat do MLB. „Již dlouho jsem cítil bolest. Je velice nepříjemné cítit, že něco není v pořádku, ačkoliv doktoři nejsou schopní zjistit, o co se jedná. Nyní ale víme, o co šlo a operací se povedlo mojí ruku vrátit do pořádku. Nyní jsem opravdu šťastný, protože vím, že se příští rok vrátím.“

Návrat je odhadovaný na období kolem Utkání hvězd MLB v roce 2011. Marte má smlouvu na příští rok s opcí na roční prodloužení. Pokud se mu tedy podaří vrátit se zpět, měl by mít angažmá zajištěné.


Průměrná známka: 1.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | New York Yankees | Sdílet

©2010-2024 - Redakce