Jayson WerthZůstaň, vyzývají Wertha spoluhráči
(25. 10. 2010, 02:40:43, přečteno 882×)

Již několik dní po vypadnutí z playoff začínají Phillies řešit běžné problémy, které nyní mají před sebou všechny týmy MLB. Jde hlavně o udržení hráčů, kterým končí po sezoně smlouvy a v případě Phillies je v kurzu hlavně Jayson Werth. Ten odehrál v dresu Phillies další vydařenou sezonu a jen potvrdil svou hodnotu, nyní mu navíc jeho spoluhráči vyjádřili velkou přízeň a prosbu v jeho setrvání.

Letošní sestava hráčů s končící smlouvou je opravdu šťavnatá, Yankees čeká jednání s Jeterem a Riverou, beze smlouvy bude i Cliff Lee a ve vnějším poli se v popředí zájmu všech klubů objevuje Carl Crawford z Tampy, respektive právě Jayson Werth (podrobný seznam hráčů zveřejníme po konci Světové série). Phillies mají s udržením Wertha veliký problém, protože již nyní mají jisté, že budou vyplácet šestnácti hráčům dohromady 145 miliónů dolarů v roce 2011.

Werth, který podepsal v roce 2007 jednoletý kontrakt s ročním příjmem 850.000 dolarů, je nyní ceněn na přibližně 15 miliónů ročně. Je tedy možné, že Phillies nebudou mít prostředky na jeho udržení. V současné době mu končí kontrakt v hodnotě desíti miliónů. Nízká hodnota hlavně jeho prvního kontraktu byla způsobena zraněními, která Wertha provázela na konci roku 2005 a na dlouhou dobu jej vyřadila ze hry.

Jeho setrvání si přejí hlavně spoluhráči, kteří jsou na jeho přítomnost v týmu zvyklí a podle svých slov si ho váží. „Znamená opravdu hodně pro tento tým,“ potvrzuje Ryan Howard. „Pomohl nám letos mnoha důležitými odpaly, získal pro nás několik podstatných momentů. Fanoušci – hlavně ti v pravém poli – jej milují. Je podstatnou součástí kádru, ale ne jen na hřišti. Přítomnost jeho osoby v šatně má velký vliv na to, že tento tým je takovým, jakým je. Doufáme, že se s vedením dohodne a zůstane s námi.“

Včera se Werth podílel na dramatu proti Giants, postaral se o druhý doběh a poslal tak svůj tým do vedení 2-0. V osmé směně se nechal vystrikeoutovat a fandové Phillies můžou jen doufat, že to nebyla jeho poslední účast na pálce v dresu jejich týmu. Jimmy Rollins na celou situaci nahlíží velice opatrně. „Je šance, že zde s námi zůstane. Je to padesát na padesát, jestli zůstane, nebo ne. Je to velký hráč, posílá jeden silný odpal za druhým, pomáhá dobrou defenzívou. Navíc je opravdu skvělým člověkem a důležitou součástí týmu. Je jedním z hráčů, na kterých je tento tým postaven,“ pokračuje ve stejném duchu jako Ryan Howard i Rollins.

Během sezony proběhly bulvárem různé zprávy o rozepři s jeho nejbližším přítelem z kádru. Tím je Chase Utley, avšak i on si přeje, aby Werth zůstal. „Jayson je můj dobrý přítel, kromě toho je i skvělý hráč. Nevím, jaká je jeho budoucnost, ale budu moc rád, když zde s námi zůstane.“ Také generální manažer Ruben Amaro Jr. byl hned vyzpovídán ohledně budoucnosti vnějšího polaře, který za tři roky v klubu odpálil sedmaosmdesát homerunů a stal se oporou kádru. Ten však nemohl odpovědět nic konkrétního, jen ujistil veřejnost, že bude s Werthem jednat. Spekulace ohledně něj jsou ale teprve na začátku a budou se stále vracet, dokud se někomu neupíše.

Phillies však neřeší jen konec Werthovy smlouvy. Mezi volné hráče se zařadí také Jose Contreras, Chad Durbin, Jamie Moyer, J.C. Romero a Mike Sweeney. Právě kvůli zmíněným velkým nákladům na platy je vyloučené, že by většina těchto hráčů zůstala. Nejistá je budoucnost také Grega Dobbse, Bena Francisca a Kylea Kendricka.


Průměrná známka: 1.00 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Philadelphia Phillies | Sdílet

©2010-2024 - Redakce