Padres před posledním zápasem sezóny mají stále šanci na play-off.Poslední den přinese napínavý souboj, odepisované San Diego je pořád ve hře
(3. 10. 2010, 16:04:05, přečteno 978×)

Nejen před sezónou, ale také dva dny nazpět odepisované San Diego je stále ve hře o účast v play-off. Dvě výhry v San Franciscu dotáhly Padres na rozdíl jediného vítězství. V neděli se tak bude hrát nejen o prvenství v západní divizi, ale také o divokou kartu Národní ligy. Ve hře je ještě Atlanta.

Pro spojku Miguela Tejadu a jeho spoluhráče play off už v podstatě začalo. „Beru to tak, že všechny tyhle zápasy už jsou play-off,“ říká Tejada. „Nemůžeme se starat, na koho možná narazíme. Nemůžeme se zajímat o zítřek. Pro nás není žádné zítra,“ naráží Tejada na možnost, že se postup do vyřazovací části nemusí Padres podařit.

V tabulce západní divize zaostávají Padres (90-71) o jediné vítězství za Giants (91-70). Zároveň mají vyrovnanou bilanci s Braves v boji o divokou kartu Národní ligy.

„Když jsme sem jeli, věděli jsme, že je náš osud pouze v našich rukou,“ říká druhý metař David Eckstein. „Cítíme, že na vítězství máme. Ale hotovo ještě není. Musíme tam jít a porazit nejlepší tým západní divize,“ doplňuje Tejada.

Jak tedy mohou nedělní souboje dopadnout?
Pokud Padres zvítězí v San Franciscu a Braves porazí na svém hřišti Phillies, dojde k tabulkové shodě všech tří týmů. Pokud by se tak stalo, bylo by to poprvé v celé historii MLB. Giants a Padres by tak museli sehrát zápas o vítěze západní divize. Poražený tým by pak cestoval do Atlanty rozdat si to o divokou kartu.

Když Padres vyhrají a Braves ztratí, stane se San Diego vítězem západní divize a v play-off bude hostit Cincinnati Reds na domácím hřišti.. Mělo by sice se San Franciscem vyrovnanou bilanci, rozhodl by však počet vyhraných vzájemných zápasů, který hovoří ve prospěch Padres. San Franciscu by připadla divoká karta.

Jestliže vyhrají Giants a zároveň Braves, Padres jsou ze hry. San Francisco zvítězí v západní divizi a Atlanta postoupí díky divoké kartě.

Pokud Padres i Braves prohrají, pocestuje San Diego do Atlanty bojovat o divokou kartu.


Průměrná známka: 1.00 (6 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: honzarichtar | Kategorie: Aktuality | Atlanta Braves San Diego Padres San Francisco Giants | Sdílet

©2010-2024 - Redakce