Felix HernandezPro Hernandeze sezona skončila
(1. 10. 2010, 23:15:12, přečteno 990×)

Zápas proti Rangers byl pro Felixe Hernandeze vůbec posledním soutěžním zápasem sezony 2010, rozhodl o tom generální manažer Mariners Jack Zduriencik. Hernandez, který zažívá fantastickou sezonu, tak tedy nezasáhne do konečné čtyřsériové bitvy s Athletics.

Hernandez má po letošní sezonu ohromující čísla. Vůbec nejlepším z celé ligy je v hozených strikeoutech, kterých má 232. Taktéž má nejnižší ERA z celé ligy – 2.27. Úspěšnost pálkařů proti Felixovi se zastavila na pro pálkaře velmi slabých .212 AVG. Toho si samozřejmě nemohl nevšimnout Zduriencik.

„Myslím, že odházel fenomenální sezonu. Podle mého názoru je to také nejlepší nadhazovač v celé lize. Dnes jsme měli velmi příjemnou diskuzi, sedli jsme si a povídali jsme o jeho posledním zápase, co a jak udělal a že bychom ho velmi rádi již připravovali na další sezonu a zaměřili se na věci, které jsou před námi. To je také důvod proč jsem se rozhodl již Felixe nenasazovat,“ odůvodňuje svůj krok generální manažer.

Na to ihned zareagoval Felix Hernandez: „Chápu, o co se snaží. Chtějí mě tu dalších pět let a tomu rozumím. Jediné co já chci, je házet, a to jsem také Jackovi řekl, ale on je tu šéf.“

„Jsem zdravý, rád bych zůstal zdravý další čtyři roky a i po zbytek mé kariéry. To je to, o co se Jack snaží, udržet mě při silách. Příští rok nikam neodcházím, proto je tak opatrný,“ řekl 191 centimetrů měřící Hernandez.

Oba dva zúčastnění si ovšem uvědomují, že velkou achillovou patou, pro zisk Cy Young Award je Hernandezova bilance 13-12, která se například se Sabathiovými 21 výhrami nemůže moc rovnat. Ovšem je dobré se podívat, za jaké týmy oba vůbec hrají. Zatímco hvězdami našlapaný kádr Yankees se opět kvalifikoval do playoff, Mariners patří mezi vůbec nejhorší týmy soutěže.

„Vede v mnoha jiných kategoriích. Vážně znamená jedna kategorie tolik, že zastíní ty ostatní, ve kterých vyniká? Pokud jste opravdová basebalová osobnost, tak musíte vidět, co tuto sezonu dokázal. Já si myslím, že by měl tu cenu dostat. Bez ohledu na bilanci by to měl získat, všechny jiné kategorie mluví v jeho prospěch.“

Potom co se Hernandez dozvěděl, že již házet nebude, zavtipkoval: „Možná, že kdybych házel ještě jeden zápas, byla by má čísla mnohem lepší.“ Ironie je na místě, protože již opravdu není moc co zlepšovat.

Sice už skoro o nic nepůjde, ale i tak neměl Zduriencik lehké spaní kvůli povolení či nepovolení Felixovi házet. Byl si totiž vědom jeho velké lásky k nadhazování. „Má právo se rozhodnout, jestli bude nebo házet, ale poprosil jsem, aby naše rozhodnutí respektoval. Musí pochopit, že toto rozhodnutí je z dlouhodobého měřítka ku prospěchu a pomůže to celé organizaci,“ řekl Jack Zduriencik, který je vůbec prvním generálním manažerem, který najal asijskoamerického manažera - Donalda Wakamatsua.“

„Každý chce vyhrát Cy Young Award, ale v mých rukách to není. Budou se muset podívat na všechna čísla, vím, že bilanci nemám dobrou, ale vzhledem k ostatním číslům si myslím, že mám šanci,“ zakončil rozhovor „King Felix“.


Průměrná známka: 1.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: hefy | Kategorie: Aktuality | Seattle Mariners | Sdílet

©2010-2024 - Redakce