Nolan RyanKomisař Selig se vydal na kontrolu do Texasu
(1. 10. 2010, 16:13:22, přečteno 632×)

Vrchní komisař MLB Bud Selig si včera udělal krátký výlet do Texasu. Přijel se tam podívat na novopečené vlastníky zdejšího klubu Rangers v čele s Chuckem Greenbergem a Nolanem Ryanem.

Ti získali velmi dobře fungující tým po nekonečných vyjednáváních, jež se táhla více jak osmnáct měsíců. Mají za úkol pomoci Texasu z tíživé finanční situace, do které ho dostalo nezodpovědné utrácení minulého vlastníka, jimž byla firma HGS.

Šéfové HGS se proto rozhodli prodat tým zmiňované skupině investoru za 570 milionů dolarů. Problém ovšem nastal, když se jeden z hlavních představitelů HGS postavil proti prodeji, protože se obával, že prodejní proces nedokáže uhradit všechny vzniklé dluhy. Výsledkem toho nestihli zástupci Texasu tým prodat do stanoveného termínu. Nakonec se ale povedlo Ryanovi a spol. vlastníky přesvědčit a klub odkoupili.

"Je to významná událost. Byla to strastiplná cesta, ale nakonec to podle mě dobře dopadlo," vyjadřuje se sám komisař Selig. "Už jsem říkal, že tato skupina má všechny předpoklady k tomu, aby svůj klub dobře vedla. Nolan má skvělé baseballové cítění a Chuck zase vedl několik týmů z nižších soutěží a rozumí obchodu," dodává.

"Viděl jsem spoustu zápasů Texasu v letošní sezoně a můžu říci, že na hřišti je všechno OK. Chtěl bych taky pochválit generálního manažera Jona Danielse i trenéra Rona Washingtona. Baseball je těžká hra, ale oni to zvládají skvěle." dále prohlašuje Selig.

V takzvané skupině Greenberg-Ryan figurují například i byznysmen Ray Davis a také místní podnikatel Bob Simpson. Finančníky dal dohromady právě bývalý vynikající nadhazovač Nolan Ryan, jenž v Texasu strávil značnou část své bohaté kariéry.


Průměrná známka: 2.00 (1 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: porky | Kategorie: Aktuality | Texas Rangers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce