Ryan ZimmermanOlsen a Zimmerman letos zřejmě dohráli
(27. 9. 2010, 23:21:41, přečteno 516×)

U Nationals snad prozatím utichla kauza kolem zranění Stephena Strasburga, do konce sezony se ale tým z Washingtonu musí obejít bez dalších hráčů. Na závěrečné zápasy nebudou k dispozici Scott Olsen a Ryan Zimmerman.

Scott Olsen má letos problematickou sezonu, po celý rok ho trápí bolesti levého ramena a ovlivňuje to jak jeho výkony, tak počet zápasů, které odházel. Za celý rok se ukázal v pouhých sedmnácti zápasech a z toho v patnácti startoval. Jeho ERA je 5.56 a ke čtyřem výhrám přidal osm proher. Minulý týden se dokázal po lehkém zranění vrátit a házel v bullpenu, poté ale opět vypadl ze hry. Kromě toho již dříve v sezoně více jak dva měsíce absentoval a určitě by tak co nejraději na letošní sezonu zapomněl.

Díky jeho zraněním se dostal do rotace Yunesky Maya, který platil za velkou hvězdu v kubánské lize. Nyní má jisté místo až do konce sezony. Olsen totiž nebude schopný do konce sezony nastoupit. Naposledy odházel dvě směny sedmnáctého září proti Phillies, od té doby se ale na hřišti neukázal. „Házel akorát v bullpenu, necítil se ale dobře. Má nepříjemné bolesti, které ho omezují v provedení kvalitního nadhozu. Nemůžeme ho tedy využívat ani v bullpenu, protože jeho tělo nepracuje tak, jak by mělo,“ vysvětluje situaci manažer Nationals Jim Riggleman.

Pro Olsena je situace o to nepříjemnější, že mu po sezoně končí smlouva. Letos potřeboval zaujmout, aby si zajistil angažmá i na příští rok, nevypadá to však pravděpodobně. Livan Hernandez již s klubem podepsal, zatímco na Olsena klub už zřejmě nemyslí. Pravděpodobně si tak bude po sezoně hledat nové místo. Dalším zraněným je Ryan Zimmerman, ten je však pro klub nepostradatelným článkem.

Zimmerman je již pět dnů ze hry a ani dnes není v nominaci na zápas proti Phillies. Zimmermana trápí nepříjemně naražená žebra a klub nechce riskovat, když už je sezona na konci a Nationals již nemají prakticky o co hrát. Pro klub je tak prioritou neuspěchat rekonvalescenci svého hvězdného třetího metaře a připravit jej na příští sezonu.

„Pokud se u něj situace nezmění, již ho na hřišti neuvidíme. Musí se cítit dobře, aby mohl nastoupit,“ zakončuje Riggleman ke zraněním svých hráčů. Pokud tedy Zimmerman již letos nenastoupí, získá nejlepší pálkařský průměr ve své kariéře, který činí .307. K tomu dodal pětadvacet homerunů a osmdesát pět stažených bodů a byl letos společně s Dunnem oporou Nationals na pálce.


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Washington Nationals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce