První metař Twins Justin MorneauMorneau nejspíš zasáhne až do příští sezóny, Mauer nastoupí brzy
(25. 9. 2010, 17:36:44, přečteno 701×)

První metař Justin Morneau, který utrpěl v červenci otřes mozku, asi zůstane mimo hru do konce sezóny. Chytač Joe Mauer by se měl vrátit v pondělí, pokud bude jeho koleno v pořádku.

Ačkoliv se Justin Morneau zdá být v pořádku, Twins nechtějí jeho nasazení do hry uspěchat. Manažer Ron Gardenhire dává přednost tomu, aby byl Justin stoprocentně zdravý do příští sezóny. „Cokoliv by letos umožnilo, aby se k nám mohl přidat nebo pomoct, by bylo úžasné,“ řekl Gardenhire a doplnil: „Neříkám ne. Pokud by mi dnes zavolali a řekli, že Justin za námi přijede do Kansas City abychom viděli, jak to s ním vypadá, jsem pro. Ale musí být zdravý. To je to nejdůležitější.“

Morneau, který hraje na první metě, pociťuje v poslední době velké zlepšení. Omezením je však pro něj málo herní praxe, kterou v posledních měsících s týmem podstupuje. Následky otřesu, který prodělal 7. července, jsou poměrně vleklé. Vše tak nasvědčuje tomu, že Twins nastoupí do play-off bez něj.

Morneaův letošní pálkařský průměr je .345. Na kontě má 18 homerunů a 56 stežených bodů v 81 odehraných zápasech. Zatímco jej potrápilo vleklé zranění, v osobním životě se dočkal velké radosti. V úterý se mu a jeho manželce Kristě narodila holčička.

Mauer nezasáhne do série v Detroitu

Chytač Joe Mauer, který ve středu dostal injekci kortizonu do kolene, si nezahraje ve víkendové sérii v Detroitu. Manager Gardenshire mu chce dát dost volna na uzdravení. Na otázku, zda chytač nastoupí v pondělí proti Kansas City odpověděl: „pravděpodobně, ale bez záruky.“ Twins již mají jistotu vítězství v centrální divizi Americké ligy a manager tak nechce zbytečně riskovat Mauerovo zdraví.


Průměrná známka: 1.67 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: honzarichtar | Kategorie: Aktuality | Minnesota Twins | Sdílet

©2010-2024 - Redakce