Brandon BeachyBeachy spokojený s debutem
(21. 9. 2010, 14:23:18, přečteno 637×)

Konec roku přináší příležitost pro mnoho mladých nadhazovačů, jejichž kvalita se formuje přes rok na farmě. Většinou dostanou příležitost v klubech, které již mají o osudu v sezoně jasno, někdy se ale nováčci mohou podílet i na cestě za playoff. Tak tomu bylo v případě Brandona Beachyho, který dočasně nahradil zraněného Jaira Jurrjense.

Když před dvěma lety čtyřiadvacetiletý nadhazovač opustil univerzitu, asi by nevěřil, že již za pouhé dva roky bude startovat v zápase MLB, navíc v tak důležitém zápase. Nicméně že brzy dostane příležitost bylo poměrně očekávané, protože podával vynikající výkony v klubu AA Mississippi Braves, kde v pouhých třiasedmdesáti směnách vystrikeoutoval sto hráčů, povolil padesát tři odpalů a měl celkovou ERA 1.47. Poté se dostal i do ligy AAA, kde si připsal dvě výhry, neprohrál ani jednou a jeho ERA činila 2.17.

Dnes odházel více jak čtyři směny jako startující nadhazovač proti Phillies na Citizens Bank Parku, povolil čtyři odpaly a tři mety zdarma, celkově mu byl připsán jeden doběh a jeden strikeout. Nejednalo se tedy o nijak zářný debut, přesto jde jeho kariéra strmě vzhůru. Vždyť ze začátku sezony měl být jen v bullpenu AA ligy. Sám byl dnešní zkušeností naprosto unešený, přestože jeho tým nakonec soupeři podlehl.

„Je to úžasné být zde, stát se součástí týmu. Dává mi to velké naděje do budoucna. Atmosféra byla úžasná, je to něco úplně jiného, než co jsem zatím poznal. Byl zde opravdu velký hluk, ale koncentroval jsem se a nenechal se rozhodit ničím mimo hru. Bylo několik momentů, kdy jsem se podíval do hlediště a viděl zástupy fandů mávat ručníky, ale nenechal jsem se rozhodit, stále to bylo jen mezi mnou a chytačem,“ popisoval jedinečnou zkušenost Beachy.

Když Beachy v neděli pozdě večer dorazil do Philadelphie, dozvěděl se, že má Jair Jurrjens stále problémy s kolenem a pravděpodobně jej nahradí. Člen rotace Braves odházel v pondělí pár nadhozů v lehkém režimu a necítil se dobře, Beachyho tak dělilo jen pár hodin od zápasu s Phillies, tedy debutu proti Utleymu, Howardovi a dalším vynikajícím pálkařům.

Beachy přiznává, že byl před zápasem nervózní. „Byl jsem velice vzrušený, ale snažil jsem se, abych nebyl. Bylo obtížné nemyslet na to, co mě čeká, co přede mnou stojí. Možná jsem si dnes do budoucnosti pomohl, ale nyní je podstatné, že jsme prohráli. Neházel jsem tak, jak bych si přál.“

„Já si myslím, že Brandon předvedl skvělý výkon. Odvedl kus kvalitní práce a dal nám naději na výhru,“ zastal se svého svěřence manažer Cox. Soupeře pochválil i vítězný nadhazovač Cole Hamels. „Nejspíše myslel, že se jedná o pozdní apríl. Vím, jak je složité odházet první zápas. On navíc dostal tuto příležitost v nejdůležitějším měsíci základní části. Ale víte, co si myslím? Nebál se toho a předvedl kvalitní výkon. Ukázal velký klid a vyrovnanost, což odráží, jakým nadhazovačem jednou může být. Myslím, že bude velice dobrý. Byl naprosto vyrovnaný,“ zakončil Hamels.

Beachyho si Braves vyhlédli na univerzitě. Svými výkony v univerzitní lize zaujal skauta Gena Kearnse. O kvalitách mladého nadhazovače se rozpovídal i generální manažer Braves Frank Wren. „Nebylo to jako podepsání Strasburga nebo něco podobného,“ říká s úsměvem Wren. „Když ale byl Mike Stanton v AA, tak dvě noci naprosto devastoval náš tým z Mississippi. Pak přišel Beachy a dvakrát ho sám poslal ze hry. Curveball a strikeout, poté nečekaný changeup a opět strikeout. Tam všichni mohli pochopit, s kým mají tu čest.“


Průměrná známka: 1.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Atlanta Braves | Sdílet

©2010-2024 - Redakce