Josh JohnsonNávrat Joshe Johnsona nadále nejistý
(12. 9. 2010, 14:40:14, přečteno 733×)

Základní část sezony 2010 se blíží ke konci a Florida již prakticky nemá šanci na účast v playoff. Povzbuzení ale nepřichází ani v otázce krátkodobého zranění nejlepšího nadhazovače Marlins. Návrat Joshe Johnsona se možná opět odkládá.

Josh Johnson zažívá svojí nejlepší sezonu v kariéře, dostal se podruhé do Utkání hvězd MLB, drží si ERA na čísle 2.30 a jeho bilance je jedenáct výher ku šesti prohrám. Kromě toho také zvládá mnoho hráčů vystrikeoutovat. Odházel letos více jak sto osmdesát směn a počet strikeoutů je na podobném čísle.

Od začátku září je ale stále mimo hru, a ačkoliv již měl házet v pátek, start byl zrušen. Nyní se měl Johnson připravovat na středeční start proti Phillies, nicméně včera kvůli přetrvávajícím problémům nesplnil plánovaný trénink. Plánované rozházení v bullpenu je tak přesunuto na dnešek, avšak v případě, že by měl Johnson i nadále problémy, jeho středeční start by byl pravděpodobně zrušen a podrobil by se podrobnějšímu vyšetření.

Johnsonovi dělá problémy rameno, konkrétně svalové napětí a možný zánět. Zatím byl na vyšetření pouze u týmového doktora, který zranění označil za krátkodobé a nelimitující. Manažer klubu Rodriguez ale ví, že není proč spěchat. „Nevím, jestli dnes bude moci házet v bullpenu. Pokud toho nebude schopný, pravděpodobně nebude moci házet ve středu. Zítra to zkusí a uvidíme. Pokud ve středu nastoupí, bude to těsné,“ prozrazuje Rodriguez.

Rodriguez ale také přiznal, že by v případě absence Johnsona neměl ve středu příliš možností. Jako reálné se ukazuje větší využití bullpenu, což by však znamenalo potřebu, aby startující nadhazovači v následujících dnech odházeli větší část svých zápasů. Samozřejmě také existuje varianta možného vytažení hráče z nižších lig, ale protože Marlins nepočítali s absencí Johnsona, nemají pro tuto variantu nikoho připraveného. Pro Rodrigueze je však hlavní, aby se vrátil zdravý Johnson. „Chce být na hřišti, nejraději by házel už dnes. Musíme být ale velmi opatrní.“


Průměrná známka: 1.20 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Florida Marlins | Sdílet

©2010-2024 - Redakce