Cliff LeeTexas: Lee, Andrus, Hamilton zranení, Kinslerov návrat
(6. 9. 2010, 00:00:14, přečteno 707×)

Texas Rangers v súčasnosti vedú západnú divíziu americkej ligy s náskokom 8 zápasov pred Oaklandom Athletics a majú tak namierené do playoff. Musia sa ale vyrovnávať s viacerými zraneniami, ktoré sa ale našťastie nezdajú byť vážne.

Prvým hráčom Texasu, ktorý sa potýka so zranením je posila Rangers zo Seattlu, hviezda na kopci Cliff Lee. Lee má natiahnutý sval na pravej strane krížovej oblastia je možné, že kvôli tomu bude nútený vynechať svoj ďalší štart, ktorý je naplánovaný na utorok proti Torontu Blue Jays.

Lee sa k svojmu zraneniu vyjadril nasledovne: "Dnes som sa cítil už oveľa lepšie ako v piatok, rozhodne sa to zlepšuje." Na margo svojho utorňajšieho štartu povedal:"Čas ukáže, teraz to naozaj neviem povedať. Všetko čo môžem robiť je poslúchať doktorov a dúfať, že sa to zlepší" Podľa slov generálneho manažéra Texasu by Lee rád v utorok nastúpil, ale klub z pochopiteľných dôvodov nechce nič riskovať.

Lee sa v posledných piatich štartoch trápil, keď jeho ERA bola na úrovni 8.28. Priznal, že ho bolesti trápia už pár týždňov. Po poslednom štarte sa konečne so svojím problémom zdôveril doktorom a vo štvrtok sa v Texase podrobil vyšetreniu a dostal obstrek proti zápalu a bolesti. Stále však jeho chrbát nie je v poriadku. Pre Texas je najdôležitejšie, aby sa Lee do playoff úplne vyliečil a bol pripravený tímu pomôcť.

V prípade, že Lee v utorok nenastúpi majú Rangers niekoľko možností jeho náhrady. Jednou je Rich Harden, ktorý teraz pôsobí v bullpene, ďalšou Scott Feldman, ktorý sa vracia z listiny zranených.

Okrem Leeho sa budú musieť Rangers v nasledujúcich zápasoch zaobísť aj bez stredného poliara Josha Hamiltona a chýbať bude aj mladá spojka Elvis Andrus.

Hamilton musel predčasne opustiť sobotný zápas proti Minnesote, keď sa zranil pri snahe zachytiť odpal Delmona Younga. Hamilton narazil do steny v zadnom poli, čoho výsledkom je narazená ľavá strana rebier. Všetky rontgeny, ale našťastie neukázali žiadnu zlomeninu a tak by Hamilton mal byť o pár dní resp. týždňov v poriadku.

Andrusa posledných pár dní zase trápi natiahnutý stehenný sval. Po troch inningoch sobotnajšieho zápasu bol Andrus vystriedaný a podľa slov trénera nenastúpi minimálne do utorka.

Naopak pozitívnou správou pre Texas je návrat hviezdnej druhej méty Iana Kinslera, ktorý bol vyše mesiaca na listine zranených kvôli natiahnutému trieslu a v piatok prvýkrát nastúpil. Kinsler navyše povedal, že prestávka mu pomohla na skôr zranený členok a teraz sa už cíti omnoho lepšie.

Kinsler si privodil zranenie členka v marci počas Spring trainingu a prvý mesiac sezóny sledoval iba z dugoutu. Svoj súčasný stav okomentoval nasledovne: "V piatok som sa cítil najlepšie od svojho zranenia členka. Členok je teraz oveľa silnejší ako predtým. Robil som dosť preto, aby som sa cítil lepšie, ale až prestávka mi pomohla dať všetko doporiadku."

V Texase, ktorý zažíva jednu zo svojich najlepších sezón je teda dosť rušno. Výhodou Rangers však je náskok ktorý si v divízii vybudovali a tak môžu záver sezóny využiť k dôkladnému vyliečeniu zranení a v playoff sa predstaviť už v plnej sile.


Průměrná známka: 2.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Bluejay12 | Kategorie: Aktuality | Texas Rangers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce