Dusty BakerReds věří v zisk divizního titulu
(5. 9. 2010, 18:39:13, přečteno 780×)

Cincinnati Reds zavítali na Busch Stadium, kde své domácí zápasy hrají St. Louis Cardinals. Reds vyhráli sobotní zápas a navýšili tak svůj náskok na osm zápasů, když jim na záda dýchají právě Cardinals. Tímto vítězstvím navíc Reds přerušili sérii pěti porážek s tímto soupeřem.

Byl to zápas mnoha faktorů – Reds soupeří s Cardinals o postup do playoff, v posledním zápase proběhla mezi týmy menší šarvátka a nakonec to byl souboj dvou různých nadhazovačů, nováčka Travise Wooda v dresu Reds a Adama Wainwrighta, která patří mezi top nadhazovače MLB.

Reds zvítězili poměrem 6:1 a velkou měrou se o to zasloužil zmíněný Travis Wood. Wood odházel 7 směn, ve kterých dovolil 5 odpalů, 1 nezaviněný doběh, 2 mety zdarma a 3 strikeauty. S pětičlennou rodinnou podporou v hledišti Wood ukázal, že umí i pálit. Jeho jediný start na pálce se proměnil v homerun v levém poli a Wood si tak připsal svůj první homerun v kariéře.

„Je to pro nás velké vítězství, zvláště když v neděli proti nám nastoupí Carpenter.“ prohlásil manažer Reds Dusty Baker. „Nikdo z nás by nechtěl jít do tohoto zápasu za stavu 0-2 na zápasy.“

Adam Wainwright neprožívá zrovna úspěšné obdobíWood svým výkonem úplně vymazal Wainwrighta, který není tím nadhazovačem, kterým byl zezačátku sezóny.

Adam Wainwright si touto prohrou připsal svojí čtvrtou porážku v řadě a „vylepšil“ tak svůj osobní rekord v počtu porážek v řadě. Skončila tak jeho série 28 zápasů na domácí půdě, při kterých vždy odvedl skvělý výkon. Pro Cardinals je alarmující, že od poslední série s Reds (9. – 11. srpna), kterou mimochodem celou vyhráli, mají bilanci 6-14 a z toho 1-7, když na kopci nastoupili Wainwright nebo Chris Carpenter.


Cincinnati se naopak daří a od poslední konfrontace mají rekord 15-5 a muselo by se stát něco nepředvídatelného v týmu Reds, aby s formou, jakou hrají, náskok osmi zápasů ve 23 zápasech ztratili.

Ofenzivním tahounem týmu z Ohia je Joey Votto, který věří, že tým získá divizní titul: „Musíme pokračovat v tom, jak hrajeme, a výhry přijdou sami. Hrajeme zodpovědně a chceme, aby fanoušci v Cincinnati opět zakusili atmosféru playoff, které tu dlouho nebylo. Když se vyvarujeme některých chyb, věřím, že playoff se tu hrát bude. Ta nejtěžší část sezóny nás teprve čeká a určitě se s ní chceme porvat.“

Na konci září uvidíme, jestli se hráčům Reds podařilo splnit jejich cíl, anebo jestli záhadným způsobem vyhoří a do playoff se opět podívají Cardinals. Určitě bych to Cincinnati přál, je to sympatický tým stavěný na mladých puškách doplněných o zkušené harcovníky.

Travis Wood obíhá mety po té, co odpálil svůj první homerun v kariéře
Travis Wood obíhá mety po té, co odpálil svůj první homerun v kariéře


Průměrná známka: 1.67 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: JuanJ | Kategorie: Aktuality | Cincinnati Reds St. Louis Cardinals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce