Mark PriorPrior je zpátky?
(4. 9. 2010, 18:14:41, přečteno 785×)

Velký talent chicagského baseballu Mark Prior bude zřejmě oblékat dres texaských Rangers. Ti se dohodli s třicetiletým startovním nadhazovačem na dlouhodobější spolupráci. Rangers tak Priora vytáhli z baseballové díry jménem Orange County.

3. září podepsal Mark Prior Minor league kontrakt, avšak délka kontraktu nebyla doposud zveřejněna. Podle Rangers to má být ale dlouhodobější spolupráce a vedení nezatracuje ani fakt, že by Prior mohl nastoupit i hlavním mužstvu.

Mark Prior v břečťanu, který se nalézá na Wrigley field Priorova kariéra byla nastartovaná snad nejlépe, jak mohla být. V roce 2001 byl Mark Prior hodnocen jako jeden z nejlepších hráčů co na draftu jsou. První volba v draftu avšak připadala na Minnesotu Twins a očekávalo se, že Twins vezmou Marka do svých služeb. Jenomže Twins vypálili všem rybník a místo Priora vzali jím dobře známého catchera Joe Mauera, Mauer se narodil a vyrůstál v Minnesotě, takže Twins si pohlídali svůj talent a vzali ho jako první volbu v draftu. Jako druhý tým tehdy draftovali Cubs. Jenže Cubs uvažovali nad tím, že budou brát hráče z Georgijské technické univerzity a měli již vyhlídnutého třetího metaře Marka Teixeiru. Nakonec však Cubs neodolali a vzali jako druhou volbu v draftu startujícího nadhazovače Marka Priora z USC. Mark Teixeira byl nakonec draftován celkově jako pátá volba v draftu a vybrali si ho právě Texas Rangers.

Prior podepsal z Cubs smlouvu na neuvěřitelných 10,5 milionů dolarů. V roce 2002 při jeho první sezóně v MLB zaznamenal 6 vítězství, 6 proher a jeho ERA se zastavila na čísle 3.32. Avšak jeho nejlepší sezóna byla v roce 2003, kdy zaznamenal 18 vítězství, 6 proher a jeho ERA byla 2.43. Největší slabinou, jinak hvězdného nadhazovače, byla bohužel zranění. Prior je jedinečný příklad toho, co dokáže udělat z hvězdného nadhazovače zranění. V roce 2006 nadobro opustil nejvyšší baseballovou ligu a musel se podrobit spoustě léčení.

Mark Prior V roce 2008 podepsali Priora Padres za 1 milion dolarů, avšak Prior za Padres nenastoupil ani k jedinému utkání.

V roce 2010 Mark Prior podepsal smlouvu s týmem Orange County Flyers hrající Independent Golden League. Odtud ho vytáhli až Rangers, kteří věří, že se plně zotaví a vrátí se ke skvělým výsledkům. Prior je typickým příkladem Strike-out nadhazovače a v každé jeho sezóně byl jeho průměr lepší jak 1 SO na 1 směnu.

Zda si Mark opět zahází na prvoligových stadionech je zatím dost nejisté, avšak Rangers v něj věří a šanci mu určitě dají. Pokud Priorovi vydrží zdraví, můžeme se těšit na jeho comeback do MLB.


Průměrná známka: 1.60 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Aktuality | Texas Rangers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce