Trevor HoffmanŠestistý uzavřený zápas Trevora Hoffmana nadosah
(30. 8. 2010, 08:36:47, přečteno 905×)

Když sezona 2010 začala, měl na kontě legendární closer Brewers již 592 úspěšně uzavřených zápasů a jisté místo v sestavě. Vstup do sezony se mu však vůbec nevydařil a očekávaný rekordní šestistý uzavřený zápas vypadal jako mimo jeho možnosti. Nyní je však jen krůček od tohoto ohromného úspěchu.

Když se vzpomene nejlepší closer současnosti, nebo rovnou všech dob, většinou padne jméno Mariana Rivery z New Yorku Yankees, který se podílel na výhře již pěti Světových sérií, jedenáctkrát byl v Utkání hvězd a v roce 1999 byl dokonce zvolen MVP ve Světové sérii. Nejvíce uzavřených zápasu však zdaleka nemá, protože na jeho kontě je jich 553. Lídrem je stále Trevor Hoffman, který jich má po dnešku již 599.

Člen bullpenu Brewers se dostal do Milwaukee po patnácti letech strávených v San Diegu Padres. Loni si připsal 37 úspěšně uzavřených utkání z jednačtyřiceti možností a cesta za číslem šest set tak vypadala snadná. Začátek letošní sezony se mu však vůbec nevydařil, naopak byl pro něj vůbec nejhorším v kariéře a na místě closera musel uvolnit místo Axfordovi.

Dnešní možnost přišla za stavu 8-4 proti Pirates, kdy si nadhazovač McLendon zaplnil první i druhou metu po jednometovém odpalu a metě zdarma a manažer se rozhodl pro střídání. Hoffman zvládl hned první dva pálkaře donutit odpálit po zemi a v obou případech si jeho spoluhráči ve vnitřním poli se situací poradili. Hoffman tak získal další uzavřený zápas, Brewers cenné vítězství a Pirates odjeli z Milwaukee bez jediné výhry.

Jeho spoluhráč Randy Wolf označil přicházející úspěch za památný milník, ale Hoffman zůstává nohama na zemi a ví, že příležitost nemusí jen tak přijít. „Nemám nic jistého v tuto chvíli. Do sezony jsem vstupoval s ambicí získat sedm uzavřených utkání daleko rychleji, ale nyní tu stojíme v naprosto odlišné situaci. V této hře nemá nikdo nic jisté.“

Během sezony se často spekuluje, že rok 2010 by měl být pro Hoffmana poslední. Sám closer Brewers se však vyjádřil tak, že by pro něj bylo velice obtížné skončit, kdyby nedosáhl tohoto úspěchu a celkově neměl příliš zájem se na dané téma bavit. Jasněji tak bude o jeho budoucnosti zřejmě v moment, kdy šestistý zápas uzavře.

„Trevor je velice skromný, nikdy se k tomuto tématu více nevyjadřoval,“ říká na adresu Hoffmana Wolf. „Prostě jen jde zápas od zápasu a snaží se dělat svoji práci nejlépe, jak dokáže. Umí ocenit každý den a přes všechny úspěchy, kterých dosáhl, pracuje jako opravdový profesionál. Jako jeho spoluhráč to můžete vidět a opravdu jej respektujete.“

Ačkoliv je Hoffman tak blízko tomuto milníku, pozice v klubu se nemění a nadále bude roli closera plnit Axford. Ten je ve svých sedmadvaceti letech stále nováčkem, u Brewers je však velkým příslibem do budoucna a již nyní velice důležitým hráčem. Přesto právě jeho problémy při snaze uzavřít zápas proti Cardinals daly možnost Hoffmanovi na cestě k uzavřenému zápasu číslo 598. a veterán v dresu Milwaukee tehdy nezaváhal.

„Tehdy se mi nedařilo, hned jsem dovolil doběh soupeře a byl jsem velice rozčílený. Včas jsem byl vystřídán a hned jsem povzbuzoval Trevora, aby zápas uzavřel,“ popisoval tehdejší zápas Axford. „Je úžasný, skvělý chlap, přál bych si to pro něj.“

Brewers momentálně čekají dvě venkovní série a manažer Ken Macha nemůže přislíbit, že Hoffman příležitost dostane. „Pokud budeme potřebovat, aby házel, a Axford nebude k dispozici, pak ano, dostane příležitost uzavřít zápas. Potřebujeme vyhrávat zápasy, o tom to celé je.“

„Bylo by úžasné dosáhnout tohoto úspěchu před domácím publikem. Ale jak jsem již říkal, momentálně nemám nic jisté. Budu o tom přemýšlet až to přijde,“ dodává Hoffman.


Průměrná známka: 1.11 (9 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Milwaukee Brewers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce