Charlie MortonMortona čeká první start po třech měsících v AAA
(29. 8. 2010, 02:00:07, přečteno 1038×)

Pravoruký nadhazovač Charlie Morton se dnes opět představí v MLB. Je tomu tak poprvé od jeho letošního poslání na farmu. Pirates jím zaplňují mezeru vzniklou zraněním a v případě kvalitního výkonu by se Morton mohl začlenit do rotace.

Šestadvacetiletý Charlie Morton byl draftován v sezoně 2002, ve třetím kole, jako celkově pětadevadesátý. Vybrali si ho tehdy Braves, poprvé se v MLB objevil v roce 2008, poté již však v klubu příliš dlouho nevydržel a v roce 2009 byl vyměněn do Pittsburgu společně s Gorkysem Hernandezem a Jeffem Lockem za Neila McLoutha.

Morton byl letos členem rotace Pirates, jeho výkony však byly velice nepřesvědčivé. Jeho bilance činila 1-9 a ERA závratných 9.35. Přitom na konci sezony 2009 si připsal vynikající shutout proti Cubs, ve kterém povolil pouhé čtyři odpaly. Očekávalo se, že by na výkon mohl navázat, místo toho skončil v klubu AAA Indianapolis.

V nižších ligách si nevedl špatně a během osmdesáti odházených směn měl rekord 4-4, ERA 3.83, 53 strikeoutů a 30 povolených met zdarma. Do sestavy se vrací hlavně proto, že se zranil Ross Ohlendorf. Ten byl také poslán na listinu zraněných. V pětadvacetičlenné sestavě Pirates Morton nahrazuje Justina Thomase, který MLB dočasně opouští. První start by si měl Charlie Morton připsat již dnes proti Milwaukee.

Poslední start Mortona v Indianapolis byl velice nadějný, odházel šest směn bez umožněného doběhu a povolil pouze čtyři odpaly. Vzestupné tendence výkonů stále mladého nadhazovače si je vědom i manažer Pirates John Russell.

„Myslím, že na sobě hodně zapracoval. Měl by být mentálně a psychicky připravený na návrat. Těšíme se, že ukáže, co je v jeho možnostech,“ tvrdí přesvědčeně Russell. „Zdá se mi, že se letos hodně naučil. To je podle mě velice důležité, je to základní stavební kámen pro jeho cestu vzhůru. Je to část procesu, kterým prochází.“

Pokud by dnes proti Brewers odházel dobře, mohl by se i vrátit do rotace a doházet zbytek sezony. To nevylučuje ani manažer. „Jistě, proč by nemohl. Těším se, až jej opět uvidím házet.“


Průměrná známka: 1.14 (7 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Chazy | Kategorie: Aktuality | Pittsburgh Pirates | Sdílet

©2010-2024 - Redakce