Cody RossSan Francisco Giants získalo Codyho Rossa
(23. 8. 2010, 21:15:47, přečteno 999×)

San Francisco, ktoré je v súčasnosti v západnej divízii NL 6 zápasov za San Diegom a stráca 2 zápasy na Wild Card, sa opäť posilnilo. Z Floridy, krížom cez celý kontinent, sa sťahoval zadnopoliar Marlins Cody Ross.

Bitka o miesta v playoff sa vyostruje a to nielen na ihriskách, ale aj medzi manažérmi. Hoci 31. júl je uzávierka výmien hráči môžu cez waivers meniť pôsobisko počas celého augusta. Iba 8 dní pred koncom túto príležitosť využilo San Francisco a získalo dlhoročnú oporu Marlins Codyho Rossa. Ross má v tejto sezóne na konte 11 HR a 58 RBI s priemerom .265. V predchádzajúcich dvoch sezónach zaznamenal 22 resp. 24 HR. Jednou z jeho nesporných výhod je fakt, že dokáže v zadnom poli hrať na všetkých troch postoch, čo ponúkne Giants veľa možností.

V Miami, domovskom meste Marlins sa reakcie na Rossov odchod rôznia. Jeho spoluhráči to prijali ťažko a so smútkom. Sám Ross sa k tomu vyjadril nasledovne: "Stále som v šoku. Na jednej strane som nadšený, na druhej prevláda sklamanie a smútok. Celým srdcom hráte pre klub a naraz ste preč." Marlins sa rozhodli zbaviť sa Rossa hlavne kvôli tomu, aby mladý iba 23 ročný talentovaný outfielder Cameron Maybin dostával pravidelne príležitosť.

Objavili sa špekulácie, že Giants zobrali Rossa z waivers, aby zabránili svojmu divíznemu rivalovi zo San Diega zaplniť dieru po zranenom centrefielderovi Tony Gwynnovi (Giants mali pred SD prednosť, pretože majú horšiu bilanciu). Zdroje blízke Padres však uviedli, že ich záujem o Rossa bol prinajmenšom otázny.

Ross nie je prvým hráčom, ktorý do San Francisca prišiel v auguste. Pred 10 dňami Giants získali Joseho Guillena, ktorý hrával v Kansas City. Súboj o 3 pozície v zadnom poli v drese Giants sa tak stal ešte zaujímavejším. O tieto pozície sa v súčasnosti delia: Nate Schierholtz, Pat Burrell, Andres Torres, Aaron Rowand, Jose Guillen a Cody Ross.

Domovský stánok San Francisca - AT&T Park.
Domovský stánok San Francisca - AT&T Park.


Průměrná známka: 2.00 (3 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Bluejay12 | Kategorie: Aktuality | Florida Marlins San Francisco Giants | Sdílet

©2010-2024 - Redakce