Matt Joyce přijímá gratulace od spoluhráčů po té, co odpálil HR v sérii s YankeesRays nechtějí podcenit zbytek sezóny
(20. 8. 2010, 16:05:01, přečteno 720×)

Tampa Bay Rays patří mezi týmy, kterým se v letošní sezóně velice daří. V těchto dnech se dají za největšího rivala Tampy považovat newyorští Yankees, když tyto týmy spolu soupeří o první místo v AL East. Bude to zajímavý boj až do konce sezóny, do kterého zbývá něco málo nad 40 zápasů.

Tampě zbývá odehrát 42 zápasů, z toho 23 proti týmům se zápornou bilancí. Tampu čekají zápasy např. proti Seattlu, LA Angels, Oaklandu, Kansasu, ale také proti všem divizním rivalům, včetně Yankees. Přestože hráči Tampy ví, že 23 zápasů je proti slabším soupeřům, nechtějí nic podcenit.

Klíčový hráč Tampy - Evan Longoria„Víme, že po nás půjdou,“ řekl Carlos Pena. „Nikdo z nás neví, jakou bilanci budou soupeři mít. Na každý zápas se plně soustředíme a určitě nechceme žádný z nich vypustit. Uděláme vše, co je v našich silách, protože víme, že mohou zaváhat i jiné týmy. Všichni si uvědomujeme, že nemáme nic zadarmo.“
Carl Crawford dodal: „Hrát proti týmům, kterým o nic nejde, je vždy těžké. Tyto týmy nemají co ztratit, a tak je nesmíme brát na lehkou váhu.

Pena s Crawfordem ví, jaké to je být v situaci týmu, kterému už o nic nejde. Spolu to zažili v roce 2007, když se tým ještě jmenoval Tampa Bay Devil Rays. Po změně názvu v roce 2008, jen na Tampa Bay Rays, jakoby tým vstal z mrtvých. Tampa zažila sezónu snů, ve které měla konečnou bilanci 97 vítězství a 65 proher a stala se vítězem AL East. To ale nebylo vše, neboť Rays dokázali postoupit do finále Světové série, ve kterém nakonec podlehli Philadelphii.

„V situaci, kdy vám o nic nejde, je sranda snažit se neulehčit sezónu těžším soupeřům,“ Pena řekl. „Vím jaké to je, a když se vám podaří vyhrát, fanoušci soupeřů vás mají za kazisvěty.“ Podle Crawforda tato vítězství podporují mentalitu týmu: „Všichni jsme byli součástí týmu, který pořád prohrával. Ale časem si uvědomíte, co kdo dělá špatně a na tom se dá do budoucna stavět.“

Tampu teď čekají 3 zápasy s Athletics, ale již příští měsíc se dozvíme, jak plán hráčů Rays dopadl. Zda bude úspěšný nebo ne, to je na hráčích samotných.

Carl Crawford má na svém kontě přes 400 ukradených met
Carl Crawford má na svém kontě přes 400 ukradených met


Průměrná známka: 1.25 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: JuanJ | Kategorie: Aktuality | Tampa Bay Rays | Sdílet

©2010-2024 - Redakce