Don Wakamatsu na tiskové konferenci při opouštění lavičky MarinersWakamatsu z kola ven
(10. 8. 2010, 14:18:38, přečteno 935×)

V pondělí odpoledne byl Don Wakamatsu s okamžitou platností odvolán z funkce manažera Seattlu Mariners. Vedení Mariners již došla se sedmačtyřicetiletým manažerem trpělivost, a tak se odhodlali k razantnímu kroku.

Wakamatsu byl na lavičce Mariners od loňského roku. Loni Mariners nepředvedli špatný výkon a sezóny zakončili s kladnou bilancí 85 výher a 77 proher. Ani toto však nestačilo na postup do play off, na které ztráceli po posledním zápase 10 GB.

V letošní sezóně jsou Mariners každému jen pro ostudu. Před sezónou si kladli vysoké cíle a i proto přišli do týmu hráči jako Chone Figgins nebo Cliff Lee. Nyní mají Mariners 43 výher, 70 proher a dřou dno Západní divize Americké ligy. V celkovém pořadí jsou za nimi jen Baltimore Orioles a Pittsburgh Pirates. V současné situaci Mariners ztrácejí 22 GB na play off a nikdo už nevěří, že by se letos situace měla zlepšit.

Daren Brown na tiskové konferenci při jmenování novým manažerem Mariners Vedení Mariňáků se tak odhodlalo k ráznému kroku a propustili manažera Wakamtsua. V současné době ho nahradí Daren Brown, který vedl Minor League tým Seattlu, Tacomu Rainiers. Spolu s Wakamatsuem byl také propuštěn trenér nadhazovačů Rick Adair a trenéři Ty Van Burkleo a Steve Hecht.

V pondělí nastoupili Mariners již se svým novým koučem Brownem k zápasu proti diviznímu rivalovi z Oaklandu. Athletics před tímto zápasem dvakrát porazili divizního leadera Texas Rangers a tak bylo jasné, že Mariňáky a jejich nového kouče nečeká nic jednoduchého. Hráči však přivítali nového trenéra velmi vřele a důkazem je i to, že Mariners přehráli divizního rivala 3:1.

Časem se dozvíme zda je Brown pouhá náhrada do konce sezóny, nebo zda bude trénovat ambiciózní tým ze Seattlu i další sezóny.


Průměrná známka: 1.50 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Aktuality | Seattle Mariners | Sdílet

©2010-2024 - Redakce