Garret AndersonVeterán Anderson u Dodgers končí
(10. 8. 2010, 02:50:11, přečteno 1038×)

Vedení týmu Los Angeles Dodgers včera oznámilo, že už nadále nebude mít zájem o služby osmatřicetiletého veterána Garreta Andersona a ukončilo mu smlouvu. Anderson tak zřejmě pověsí svou bohatou kariéru na hřebík.

Pravděpodobnou příčinou Garretova konce u Dodgers jsou jeho velmi slabé výkony z poslední doby. Zvláště jeho pálkařský průměr je opravdu špatný a patří k nejhorším z celé ligy. A ani v ostatních statistikách rozhodně nevyčnívá.

V sestavě by ho podle dostupných informací měl nahradit o něco mladší Jay Gibbsons, který dříve hrával za Baltimore a poslední dvě sezony strávil převážně v nižších soutěžích. Nicméně se mu v nedávné době poměrně dařilo, a tak dostal příležitost. Hned při své premiéře na pálce v letošní sezoně si připsal jeden stažený bod.

Faktem je, že týmu z města filmového průmyslu se opravdu v poslední době moc nedaří. Z posledních dvanácti duelů se mu podařilo vyhrát pouhé čtyři, celkově se nachází až na čtvrtém místě ve své divizi, a to je pro tak ambiciózní tým opravdu málo.

"Rozhodli jsme se, že je čas udělat nějakou změnu," říká generální manažer LA Ned Colleti. "Respektujeme Garreta, má za sebou úžasnou kariéru. Skoro celá navíc byla v našem městě, nejprve v Angels poté v Dodgers," dodává.

"Viděl jsem Garreta zhruba v 8:30, když jedl snídani v jídelně. Seděl tam sám, a tak jsem si k němu přisedl a promluvil s ním," popisuje nedělní ráno manažer Dodgers Joe Torre. "Řekl jsem mu, že potřebujeme udělat nějakou změnu a že s ním musíme rozvázat kontrakt. On na to odpověděl jen 'Ok, děkuji'."

Anderson debutoval v MLB roku 1994 v dresu tehdejších California Angels. Zde strávil většinu své úspěšné kariéry okořeněné třemi účastmi v All-Star Game a dokonce i cenou pro nejužitečnějšího hráče utkání hvězd a vítěze Home Run derby v roce 2003. Sezonu před tím navíc pomohl Angels k jejich jedinému vítězství ve Světové sérii.

Loňskou sezonu už strávil v Atlantě, ve které podepsal jednoroční kontrakt za 2,5 milionu dolarů. Před letošním ročníkem se opět stěhoval, tentokrát k Dodgers. Teď se zdá, že se jeho působení v nejvyšší soutěži chýlí ke konci. Jisté je, že za sebou nechal v historii baseballu nesmazatelnou stopu.


Průměrná známka: 1.25 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: porky | Kategorie: Aktuality | Los Angeles Dodgers | Sdílet

©2010-2024 - Redakce