J.P.ArencibiaJ.P. Arencibia: Raketový štart v MLB
(8. 8. 2010, 22:53:55, přečteno 1081×)

J.P.Arencibia sa včera dočkal svojho MLB debutu a na tento zápas určite nikdy nezabudne nielen on, ale aj väčšina fanúšikov Toronta. Mladý catcher odpálil 4 hity a z toho 2 leteli až za plot.

J.P. (Jonathan Paul) Arencibia sa narodil 5.1.1986 v Miami, Florida. V drafte si ho v roku 2007 vybralo Toronto Blue Jays ako celkovo 21. výber v prvom kole. Predtým bol ešte v roku 2004 draftovaný Arizonov, avšak sa rozhodol nepodpísa kontrakt a hráva na University of Tennessee v Memphise, kde sa stále zaraďuje medzi najlepších hráčov. S priemerom .330 je tretí v celkovom počte mét (371), štvrtý v RBI (165)a šiesty v HR (33).

J.P. začal svoju profesionálnu kariéru ihneď po podpise zmluvy a v roku 2007 stihol ešte za Auburn (jedna z "fárm" Toronta) odohra 63 zápasov. Príliš sa mu v prvej sezóne nedarilo, keď s priemerom .254 mal na konte iba 3 HR a 25 RBI. V nasledujúcom roku 2008 bol povýšený do A- farmy, ktorú majú Jays v Dunedine a tam začal ukazova svoj talent, ktorý ho v drafte dostal až do prvého kola. V 59 zápasoch sa jeho priemer vyšplhal až na .311 pripísal si 13 HR a 62 RBI. Po týchto skvelých výkonoch sa vedenie Jays rozhodlo Arencibiu preradi do svojho AA v New Hampshire. Tam pokračoval vo výborných výkonoch a pridal 14 HR a 43 RBI.

J.P.Arencibia

Na začiatku sezóny 2009 čakala J.P.ho ďalšia zmena. Nastupoval za Las Vegas 51s, čiže torontskú triple-A. Hoci jeho produkcia bola naďalej kvalitná sezónu nemohol hodnoti ako úspešnú. Napriek 21 HR a 75 RBI jeho priemer bol alarmujúcich .236 a nelichotivých bolo aj 114 strikeoutov pri iba 26 BB. Mnohí experti začali by po tejto sezóne skeptickí a Arencibia výrazne klesol v rebríčkoch najlepších prospectov. V tomto roku je ale všetko inak. Už v spring trainingu patril medzi prekvapenia a dokázal na to naviaza počas celej sezóny. Od začiatku patril medzi najlepších hráčov v Las Vegas. Podža slov trénerov ho nechávali hra v Las Vegas kvôli zlepšeniu práce s nahadzovačom a hlásenia nadhodov počas zápasu.

Jeho šanca ale prišla, keď si v štvrtkovom zápase prvý catcher Toronta John Buck nešastne poranil prst a musel by zaradený na listinu zranených. Arencibia sa pripojil k tímu namiesto neho a v sobotu ho proti Tampe čakal prvý zápas v MLB.

Arencibiova rozprávka začala hneď prvým nadhodom. Nadhadzovač Tampy James Shields mu hodil 93 mížový fastball na insidovú hranu méty a J.P. ho poslal ďaleko do žavého poža do bullpenu Toronta. Stal sa tak iba 28. hráčom, ktorý odpálil homerun hneď z prvého nadhodu. Vo svojom druhom nástupe poslal loptu do pravého poža a bol z toho dvojmétový odpal. V 5. innigu si pripísal už svoj tretí hit, tentoraz single a tak mu chýbal už len trojmétový odpal na skompletizovanie hit for the cycle. Hneď v nasledujúcom inningu si Arencibia zobral pálku Joseho Bautistu a potvrdil, že homeruny sa z nej sypú ako na bežiacom páse. Svojím štvrtým hitom a druhým HR sa zapísal do histórie keď sa stal vôbec prvým hráčom so štyrmi odpalmi vo svojom debute a 5. , ktorý dokázal odpáli 2 HR.

J.P.Arencibia

Blue Jays si v tomto divokom zápase nakoniec pripísali 8 HR, čo je rekord sezóny a víazstvo 17:11. J.P. Arencibia má tak za sebou impozantný debut, aký si určite nepredstavoval ani v najkrajšom sne. Uvidíme ako sa mu v drese Toronta bude dari naďalej.


Průměrná známka: 1.60 (5 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (1) | Autor: Bluejay12 | Kategorie: Profily | Toronto Blue Jays | Sdílet

©2010-2024 - Redakce