Jeanmar Gomez dostal dortem po úspěšném zápase s DetroitemMladý kmen, dobrý kmen
(6. 8. 2010, 17:12:55, přečteno 2081×)

V dnešní reportáži zavítáme do města Cleveland ve státě Ohio. Podíváme se, jak si na místním Progressive Fieldu vedou mladí nadhazovači z kmene. Indiáni sice dřou dno Centrální divize v Americké lize, ale jejich mladá nadhazovačská skvadra je více než imponující. My se spolu podíváme na nejzajímavější jména na kopci Kmene.

Fausto Carmona Fausto Carmona – Fausto patří mezi stavební kameny Indiánů. Spekulovalo se o jeho letošní možné výměně, ale Carmona nakonec zůstal věrný Kmeni. 27 let starý Fausto se řadí mezi nejstarší a nejzkušenější nadhazovače kmene po odchodu Wooda a Westbrooka. Jeho dosavadní pětiletka u kmene čítá mnoho úspěchů i neúspěchů. Jeho nejlepší sezóna byla zatím v roce 2007, kdy dosáhl 19 vítězství a 8 proher při ERA 3.06. Nejhorší sezóna byla naopak ta loňská, kdy Carmona prohrál celkem dvanáct utkání a zvítězil pouze pětkrát. Jeho ERA se přehoupla vysoko přes číslo 6. V letošní sezóně však dal zapomenout na špatně výkony a zatím podává kvalitní výkony. Vyhrál již 11 zápasů, 8 prohrál a jeho ERA se pohybuje okolo 3.5.

Jeanmar Gomez – Jeanmar poprvé nakoukl do MLB 18. července letošního roku a chyběly mu dvě směny k dokončení shutoutu. Lepší debut si nemohl přát. V prvním zápase své MLB kariéry nastoupil proti diviznímu rivalovi z Detroitu a také čelil jednomu z nejlepších pálkařů ligy Miguelovi Cabrerovi. Gomez však házel s jistotou zkušených veteránů a za 7 směn pustil 5 hitů, avšak žádný doběh a připsal si vítězství. V druhém zápase v MLB se postavil proti Torontu Blue Jays a ač pustil 2 runy, tak si opět připsal vítězství. Pouze 22 let je tomu mladému nadhazovači a dají se od něj očekávát ještě velké věci.

David Huff David Huff – Huff je bezesporu jedním z nejtalentovanějších nadhazovačů v Clevelandu. Bohužel v letošní sezóně se mu příliš nedaří a dolehl na něj syndrom druhé sezóny. V loňské sezóně se mu na nováčka dařilo obdivuhodně a připsal si 11 vítězství. V letošní sezóně má pouhé dvě výhry, ale do budoucna to může být výborný startér pro Kmen.

Aaron Laffey – Další talent v dresu Indiánů, tento pětadvacetiletý mladík kroutí v Clevelandu už svojí čtvrtou sezónu. V letošní sezóně nastupuje spíše v bulpenu. Je zajímavé, že jeho ERA se pravidelně každý rok pohybuje v rozmezí 4.23-4.62. Laffey tráví momentálně čas na listině zraněných, kde léčí zraněné levé rameno.

Jensen Lewis – Typický rezervní nadhazovač. Dokáže zklidnit hru a rozdat průměrně 1 strikeout na směnu. Bohužel jeho ERA, pohybující se kolem tří, není nikterak valná a Jensen se řadí mezi průměrné nadhazovače.

Justin Masterson – Talentovaný startovní nadhazovač, kterého Indiáni přetáhli v loňské sezóně z Bostonu. Masterson zatím zaostává za očekáváními, avšak stále se řadí mezi talenty Clevelandského baseballu.

Chris Perez Chris Perez – Closer? Ano, je to možné. V letošní sezóně má již 16 uzavřených zápasu a jeho ERA se pohybuje okolo čísla dva. Tento pětadvacetiletý nadhazovač by se po odchodu Wooda do New Yorku mohl plně soustředit na uzavírání zápasů. Jeho talent je bezesporný a mnozí ho přirovnávají k Heathu Bellovi ze San Diega. Vedení Kmene udělalo určitě dobře, když Pereze loni přetáhli ze St. Louis.

Tony Sipp – Sedmadvacetiletý mladík odházel v MLB pouze dvě sezóny. Na pozici rezervního nadhazovače loni exceloval a byl hodně sebejistý. Letos dostal od vůdce Kmene větší prostor a nějak se ne a ne prosadit.

Mitch Talbot Mitch Talbot – Nadějného nadhazovače získali kmenoví válečníci před dvěma lety z Tampy Bay. Letos Talbot poprvé konečně okusil chuť Major League a ve své takřka první sezóně, si nevede vůbec špatně. Nastoupil jako startovní nadhazovač k dvaceti střetnutím, z osmi vyšel jako vítěz a devětkrát jako poražený. Jeho ERA 4.09 je na nováčka velice slušná. Jediná jeho nevýhoda je, že nerozdává až tak velký počet strikeoutů.

Josh Tomlin – Třešnička na dortu jako poslední. Josh byl letos poprvé povolán do hlavního týmu Indiánu, aby mohl nakouknout do Major League. Šestadvacetiletý rodák z Josh Tomlin Texasu nastoupil ke svému prvnímu utkání proti nejlepšímu týmu MLB, New Yorku Yankees. Proti Bronx Zoo odházel Tomlin přesně 7 směn, dostal pouze 3 hity a připustil pouze jediný run v zápase. V druhém utkání Josh nastoupil proti Blue Jays. Bohužel si nepřipsal vítězství, ale odházel pět slušných směn a inkasoval pouze 4 hity s jedním doběhem. V posledním utkání proti Red Sox odházel Tomlin opět 7 směn, připustil pouze 4 hity, avšak inkasoval 4 runy. Josh Tomlin nemá nikterak výjmečné schopnosti a talentu taky mnoho nepobral, jenže tvrdým tréninkem se snaží, aby byl nejlepší a v budoucnu se z něj může stát jeden z nejlepších nadhazovačů Kmene.


Průměrná známka: 1.43 (7 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (0) | Autor: Tomáš Háněl (Angeell) | Kategorie: Analýzy | Cleveland Guardians | Sdílet

©2010-2024 - Redakce