Lance Berkman poskytuje první interview po přestupuPosily v týmu Yankees
(1. 8. 2010, 17:18:26, přečteno 645×)

Poté co se usadil prach zvířený během posledních pár hodin výměn, jeden z týmů, který získal větší množství hráčů jsou New York Yankees. Koho se museli Yankees vzdát a koho získali na poslední chvíli?

Lance BerkmanZačněme tím největším jménem. Lance Berkman, tento pětinásobný all-star, který hraje první metu a do této sezóny nastoupil po operaci kolene, nemá úplně nejlepší sezónu. Ale Yankees věří, že se jim podaří zlepšit bilanci Berkmana, který doposud pálí s průměrem .245 a má na kontě 13 homerunů a 49 RBI. Proti levákům to má dokonce jen .188 s jedním homerunem a čtyřmi RBI během 64 startů na pálce. Mimo Minute Maid Park má průměr jen .194. Dle vyjádření trenéra Girardiho je to ale věc, na kterou se zaměří a věří ve zlepšení. Vždyť „Big Puma“, jak se Lanceovi přezdívá, má bilanci v kariéře .296, 326 HR a 1090 RBI. Berkman bude hrát na pozici suplujícího pálkaře sem tam nastoupí i na první metě.

Opačným směrem, tedy do Houstonu, zamířili dva hráči. Z AAA týmu to byl Mark Melancon, pravoruký nadhazovač a z A týmu vnitřní polař Jimmy Paredes. Yankees převzali celý Berkmanovo plat a díky právům 10-a-5 bylo nutné čekat na potvrzení tradu i ze strany Berkmana. Práva 10-a-5 získá hráč desetiletým působením v lize a pěti roky v jednom týmu. I když je Lanceovi již 34 let, Yankees věří, že znovu nastartují jeho kariéru, stejně jako se jim to povedlo u Nicka Swishera.

Austin KearnsDalší posilou je Austin Kearns, levý polař Cleveland Indians. Tento nenápadný třicetiletý hráč pálil doposavad s průměrem .272 a k tomu přidal 8 homerunů a 42 stažených bodů. Letošní sestava Yankees je vesměs levoruká a tak se tento pravák velice hodí. Kearns zatím nastoupil k 85 utkáním na všech pozicích ve vnějším poli, nejčastěji však v levém. Yankees tímto získali výraznou flexibilitu do pole i do lineupu. Do Clevelandu zamíří hráč, který bude jmenován později. Lze tedy očekávat, že to bude nějaký talent z nižších lig u kterého si Indiáni ještě potřebují prověřit jeho schopnosti.

Kerry WoodPoslední posilou týmu z New Yorku před koncem přestupového období je pravoruký nadhazovač Kerry Wood. Wood by měl pomoci stabilizovat situaci na lavičce střídajících nadhazovačů. Chamberlain letos neháže vůbec dobře a přišel o svůj post v osmě směně. Chan Ho Park házel ještě hůře a proto byl uvolněn. Může tedy jít k jinému týmu a nebo bude poslán do nižší soutěže. Wood má zatím za sebou nejhorší sezónu kariéry, kdy po deseti letech u Cubs, hrál druhým rokem v Clevelandu Indians. Jenže jeho ERA činí 6.30 a WHIP 1.60 a tak se Kerry stěhuje a bude se stejně jako Lance snažit znovu nastartovat svou kariéru. Wood má kariérní ERA 3.71 a začínal jako startující nadhazovač, také nastupoval na pozici closera, takže bezpochyby talentovaný hráč, ale kariéru mu kazí neustálá zranění. Stejně jako v případě Kearnse se do Clevelandu bude stěhovat hráč upřesněný později a nebo finanční vyrovnání.


Průměrná známka: 2.00 (4 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (2) | Autor: Carlyle | Kategorie: Aktuality | New York Yankees | Sdílet

©2010-2024 - Redakce