Ted LillyPřestupový termín 2010 - Národní liga
(28. 7. 2010, 17:59:09, přečteno 1520×)

Přestupový termín v MLB končí tuto sobotu. Všem třiceti týmům tak zbývá již málo času na jednání o posilách, které podpoří jejich tažení do vyřazovacích bojů nebo alespoň zajistí slibnou budoucnost. V posledních dnech se toho šušká opravdu hodně, ale kteří hráči vévodí nákupním seznamům jednotlivých mužstev?

Každý tým, zvláště ten, který má ambice si sezónu protáhnout o další měsíc, má v hledáčku jednoho hráče, kterého by si přál více než kohokoliv jiného. Kdo je ten hráč a podaří se příslušnému týmu uzavřít dohodu? Na odpověď si počkáme do soboty, ale zde je ochutnávka toho, co by se mohlo ukuchtit.

Arizona Diamondbacks

Majitelé druhé nejhorší bilance v národní lize. To z nich dělá prodejce na plné čáře. Po odchodu esa Harena do LA se objevují náznaky, že by mohl následovat Edwin Jackson. Jackson přišel do Arizony na začátku letošní sezóny a má smlouvu do roku 2011. Eminentní zájem o jeho služby mají Nationals a White Sox.

Pravděpodobnost výměny: Vysoká. White Sox nemají prvotřídního nadhazovače na farmě a tak bude muset dříve či později zainvestovat.

Colorado Rockies

Ještě nedávno to vypadalo, že se Rockies chystali znovu zaútočit ze zadních pozic, ale díky sérii špatných výsledků ztrácejí 8,5 zápasů v západní divizi Národní ligy. A před přestupovým termínem jsou na hranici nákupu a prodeje.

V každém případě by se novou akvizicí mohl stát Jorge Cantu, silový pálkař, který zahraje první i třetí metu. Příchodem Cantua by se mohl Jason Giambi vrátit do role suplujícího pálkaře.

Pravděpodobnost výměny: Malá. Rockies jsou momentálně na 4. pozici v divizi.

Los Angeles Dodgers

Dodgers by rádi podpořili svou rotaci v divizi, kde celkově vládne nadhoz. Veterán Ted Lilly je jasná volba. Po sezóně bude volným hráčem, což může přijít vhod klubu s aktuálně nejistou finanční situací.

Pravděpodobnost výměny: Malá. Dodgers ztrácejí každým dnem naději, místní management ztrácí trpělivost a začíná se pohlížet už na další sezónu.

San Francisco Giants

Giants prahnou po Coreym Hartovi. Jeho vysoká cena se ale nelíbí klubu. Jako logičtější krok by bylo angažování Joseho Guillena.

Pravděpodobnost výměny: Reálná. San Francisco ale může narazit, protože je pravděpodobné, že se Milwaukee rozhodne udržet talentovaného mladíka.

San Diego Padres

Padres chtěli Davida DeJesuse z Kansasu. To však bylo předtím, než si pochroumal ruku nárazem do zdi v New Yorku. V San Diegu hledají ofenzivního hráče. Jose Guillen by mohl zapadnout parádně.

Pravděpodobnost výměny: Vysoká. Guillen se stane volným hráčem po sezóně, takže tlačenici okolo něho nehledejte.

Pittsburgh Pirates

Už jsme se zvykli, že se v Pittsburghu prodává. Letos tomu nebude jinak. Octavio Dotel (RP) by se mohl objevit co nevidět v jiném dresu. Týmy, které by mohli mít zájem o posílení bullpenu: Mets, Rockies, Red Sox.

Pravděpodobnost výměny: Pravděpodobná. Piráti budou chtít zpeněžit jeho tržní hodnotu.

Houston Astros

Stejně jako piráti, Astros se budou snažit prodat vysoko a nakopnout farmu. Roy Oswalt je na prodej! Všechny kluby to moc dobře vědí, ale cenovka na Oswaltovi je mohutná (32 mil. dolarů) plus prospekty, které Houston bude požadovat. Nejživější jednání o jeho služby vedou Phillies a Cardinals.

Pravděpodobnost výměny: Pravděpodobnost se snižuje. Cardinals budou muset brzo řešit kontrakt pro Pujolse a zájem z Philadelphie den co den slábne.

Chicago Cubs

Otázka nezní, kdo přijde, ale kdo odejde. Ted Lilly je předmětem několik zvěstí (Dodgers, Tigers, Yankees, Mets a další). Klub také naznačil ochotu zaplatit zbývající část Fukudomeho smlouvy a nabídnout ho tak k přestupu. Derek Lee by se mohl také přimíchat do obchodů.

Pravděpodobnost výměny: Pravděpodobná. Lillyho dny v Chicagu jsou sečtené. Naopak Lee už naznačil, že není ochotný vzdát se doložky o výměně bez jeho souhlasu.

Milwaukee Brewers

Největší otazník s blížícím se termínu přestupů je zda vymění Prince Fieldera (volný hráč po 2011). Generální manažer by za něj rád přivítal několik prospektů z nižší ligy, ale zatím nepřisla ta správná nabídka.

Pravděpodobnost výměny: Malá. Fielderova cena je velmi vysoká. Žádný tým nevymění prospekty za něj.

Cincinnati Reds

Levoruký nadhazovač Scott Downs z Toronta je doslova k roztrhání. Reds hledají leváka, který dokáže autovat hráče pálící z obou stran a doplnit tak kvalitní bullpen čítající jména jako Arthur Rhodes a Francisco Cordero.

Pravděpodobnost výměny: Malá. Reds by museli nabídnout víc než Yankees a Red Sox, kteří se jistě zapojí do bitvy o Downse.

St. Louis Cardinals

Carpenter, Wainwright, Garcia, Oswalt? Již zmíněno výše, Cardinals mají zájem přivítat dalšího skvělého nadhazovače. V centrální divizi národní ligy by už neměli konkurenci.

Pravděpodobnost výměny: Z pohledu Cardinals je výměna velmi pravděpodobná. Musel by ale DiCaprio vnuknout generálnímu manažerovi do hlavy, že bez Oswalta divizi nevyhrají.

Washington Nationals

Nákup: organizace se bude zajímat o služby Edwina Jacksona

Prodej: Adam Dunn, Josh Willingham a Matt Capps. Dunna lákají White Sox, Tigers a také Yankees. Willingham se nabízí spoustě týmů jako dobrý zadní polař. Capps je jediný kvalifikovaný closer na trhu.

Pravděpodobnost výměny: Možná. Washington to myslí vážně s přestavbou týmu a chtějí začít vyhrávat. Toho ale nedosáhnou, pokud vymění své jádro.

Florida Marlins

Dnešní den a zítřek rozhodnou o tom, zda budou ryby nabízet nebo poptávat. Ztrácejí 5,5 zápasů na divokou kartu. Jorge Cantu je spojován s odchodem do Colorada, San Francisca a taky do Texasu. Cody Ross by se také mohl stěhovat.

Pravděpodobnost výměny: Pravděpodobná. Marlins vždy patřili k týmům, které hýřily aktivitou před přestupovým termínem. Cantu do Rangers je jeví jako nejpravděpodobnější varianta.

New York Mets

Mets si vybrali nejhorší možnou dobu začít prohrávat. Propadli se téměř k .500 procentům výher a to těsně před pauzou vedli divizi s vícezápasovým náskokem. Nyní je na managementu rozhodnout zda kupovat před termínem nebo zda poslední cesta po západním pobřeží ukázala, že letos to prostě nevyjde. To nám zřejmě prozradí tah, zda sáhnou po SP nebo ne. V kuloárech se znovu objevuje jméno Ted Lilly. Také je ve vzduchu výměna šesti hráčů (3 za 3) s Kansasem. Do KC by šli Jeff Francoeur, Luis Castillo, a Oliver Perez. Do NY by přišli Gil Meche, Jose Guillen, a Kyle Farnsworth.

Pravděpodobnost výměny: Smíšená. Získání Lillyho je možné, ale Mets nejsou jediným týmem v honu.

Philadelphia Phillies

Roy Oswalt. Znáte ho? Jsme v cílové rovince nejočekávanějšího možného přestupu. Ale to už tu bylo. Oswalt je drahý. Cardinals ani Phillies nechtějí mít břemeno v podobě finančního závazku vůči Oswaltovi. Vždy je nějaké ale! Phillies jsou na koni, jen 2,5 zápasů ztrácejí na divokou kartu. Moyer se rozloučil s rotací. Oswalt by mohl být tím hráčem, který doplní Halladaye.

Pravděpodobnost výměny: Možná. Před loňským přestupovým termínem ukázali Phillies, že se nebojí sáhnout do kapsy a koupit si velké jméno. Na druhou stranu je možné, že Houston bude chtít na oplátku Domonica Browna. Následoval by rychlý úprk od jednacího stolu.

Atlanta Braves
Braves jsou vcelku spokojení s nadhozem. Situace s pálkou je přesně naopak. Atlanta žhaví dráty znovu do Toronta. Jose Bautista je první položkou na nákupním seznamu. Bautista je silový pálkař, který zvládá hned několi defenzivních rolí. Běžně hraje v zadním poli, ale v Atlantě by mohl doplňovat Chippera Jonese na třetí metě.

Pravděpodobnost výměny: Záleží na ceně. Bautista je drahý, ale Braves se mohou leknout dotírajících se Phillies a kývnout na přestup.


Průměrná známka: 3.00 (2 hodnocení)
Známkovat článek: 1 - výborný / 2 - chvalitebný / 3 - dobrý / 4 - dostatečný / 5 - nedostatečný

Komentáře (11) | Autor: syra | Kategorie: Analýzy | Arizona Diamondbacks Atlanta Braves Cincinnati Reds Colorado Rockies Florida Marlins Houston Astros Chicago Cubs Los Angeles Dodgers Milwaukee Brewers New York Mets Philadelphia Phillies Pittsburgh Pirates San Diego Padres San Francisco Giants St. Louis Cardinals Washington Nationals | Sdílet

©2010-2024 - Redakce