-bud najdeme url, alebo jednoducho zostavim zoznam s okolo 600 hracmi -suhlasim, ze prvy rok mozme losovat random 12, dalsie roky klasika 7-13 a 1-6, znie to dobre
uvazoval som nad tym cez noc a pridavam dalsie vychytavky:
z dovodu aby sme sa vyhli ze v keeper drafte budu nabrate top prospecty, a nebudu tak dispozicii na minor league drafte, nebodaj budu po mesiaci dropnute a ich draftovatel by iba docielil ze si nikto na minor league drafte nezarezervoval pravo, navrhujem presunut Minor league draft pred keeper draft. Minor league draft by sa tak konal po uzavreti keeperov a pred keeper draftom. Pokial mate stale chut susit prospecty na BN, tak na to budete musiet minut klasicky i jeden z keeper spotov, co uz je cena na zvazanie oproti miestu na sirokom 24 clennom rosteri a docielime tak menej NA hracov na rosteroch a viac top prospectov v minor league drafte. Ja mam momentalne na BN trevora bauera, ak si tento rok nezahra v MLB a ja ho keepnem, nebude v Minor League Drafte. Ak ho nekeepnem, bude v Minor League drafte. To iste v pripade ostatnych manazerov ligy, ktory maju na BN Myersa, ci Millera, alebo pokial niekto iny si povie ze ide susit NA hraca, tak proste pokial ho keepnete, nie je problem. Samozrejme do buducich rokov, uz ked ma niekto pravo na prospecta, tak proste nanho absolutne nesahate. Co sa tyka MLB ready medzinarodnych volnych hracov ako Darvish a Cespedes, mozme tam navhrnut pred sezonou vynimku, aby sa na nich nemuselo minat pravo na prospecta, pritom budu od zaciatku hrat, alebo ich proste zahrnieme do Minor League Draftu, pretoze ako zvysok toho draftu, podobne i oni este neokusili MLB a su technicky prospecty.
inak top 100 je klasicky rebricek top prospectov a zostavuje ho tona stranok, takze kludne by som navrhol draftovat v minor league drafte 8 prospectov pre kazdy tim, je to klasicky 96 hracov, takze do ziadnych neznamych kutov nepojdeme.
kedy pada pravo na prospecta? povedal by som, ze ak prospect odohra napr. 50 zapasov v MLB, a nebude stale pridany na fantasy roster, tak majtel straca pravo a tohto prospecta si moze ktokolvek potiahnut z FA, draftovat v keeper drafte a podobne. Pokial prospect bude povolany len na 10 zapasov, a potom ide spat do Minoru, a manazer ho teda povola a po 10 zapasoch dropne, tak podla mna stale ma nanho pravo, pretoze hrac neodohral v MLB tu stanovenu hranicu, napr 50 zapasov. Dalsi priklad - majtel si prida prospecta do fantasy timu, potom co prospect odohra 40 zapasov, po dalsich 20 zapasoch si ale povie ze tento prospect je naprd, tak ho dropne - z toho vyplyva, ze prospect prekonal hranicu 50 zapasov a majtel si ho uz nechrani pravom. Je teda jasne, ze po uplinuti 50 zapasov, si hraca ochranite len tak, ze ho budete drzat na rosteri. Samozrejme u pitcherov si mozme dat hranicu napr 10 games started, alebo inningy...