Naprosto geniální a parádní tah od vedení. Vzhledem k tomu, že letos odešli Ordonez a Guillen, tak se v payrollu uvolnilo asi 18 mega a bylo potřeba je nějak zaplnit. Dombrowski letos jasně avizoval, že se zaměří na zisk dvou až tří mimořádně kvalitních hráčů, kteří Detroit posunou dál. To Prince splňuje.
O čem se všeobecně mluvilo a co se vědělo, je fakt, že před Princem hrál úspěšně v MLB jeho otec Cecil a Prince zdělil postavu po něm, takže se očekává, že stejně, jako se vyvíjela kariéra Cecila, bude se vyvíjet i ta Princova. U Cecila po 33. roku došlo ke zhoršení. Výraznýmu. Problém je v tom, že Cecil měl zranění, Prince nebyl zraněnej za poslední roky vůbec. Ten vývoj tam bude určitě jinej a k poklesu kvality dojde pozdějš. Navíc Prince bude moct hrát DH, což mu jen pomůže. A i kdyby náhodou měl Prince pokles výkonnosti ve 33 letech, tak je to za 6 let, tedy 2/3 kontraktu bude dobře sloužit.
To je taky věc, která mě těší. Ten kontrakt je sice dlooouhej, ale Prince je mladej.
6 let bude Detroitu dávat 35-50 homerunů a bude megahvězda. 3 roky bude stagnovat, možná nás bude srát, možná bude dávat jen 20 homerunů, ale po 6 letech dobrejch služeb to bude každýmu ukradený. Něco jako Magg Ordonez, kterej teď dva roky nehrál nic, ale jakožto novodobý legendě mu to každej odpustil.
Co se týče orliho příspěvku o mizerný obraně Tigers, tak to samozřejmě přehnal, nadsadil. Cabrera sice 3B dlouho nehrál, ale má teď spoustu času se na ní zas adaptovat. Měl Youkilis letos problémy? Neměl... proč by měl mít Miggy? Nebude je mít taky.
Prince je shit, to ví každej. Zbytek orliho příspěvku vychází z nevzdělanosti, nebo spíš snahy to co nejvíc zdramatizovat, aby to vypadalo, jakože Detroit v IF nechytí ani míček. Peralta šel na 3B proto, že soupeřil s Asdrubalem Cabrerou, což je defenzivně jeden z nejlepších SS v celý MLB a moh by stát místo klidně i Andruse. Peralta letos patřil k lepším obranářům na pozici a jednoznačně byl lídrem obrany Detroitu. Nikdo si na něj nestěžoval, chyby nedělal. Sice nemá tak širokou range, ale jeho dovednosti jsou na solidní úrovni. 2B samozřejmě bude hrát primárně Santiago, kterej je jeden z nejlíp bránících 2B v MLB. Raburn bude jen util.
Lineup Detroitu teď bude naprosto neuvěřitelnej. Pořád se mluví o tom, že Detroit získá Cespedese, což by Detroit zařadilo vedle Yankees, Red Sox a Rangers k pálkařsky nejsilnějším týmům.
Sestava: Jackson, Cespedes (Boesch), Young, Cabrera, Fielder, Avila, Peralta, Santiago, Boesch (Dirks) Sestava 2013: Jackson, Cespedes (Boesch), Young, Cabrera, Fielder, V-Mart, Avila, Peralta, Santiago
To je prostě sen. K tomu parádní rotace a neuvěřitelnej bullpen. Detroit letos jednoznačně může usilovat o WS, divizi má vyhranou na 100%.
Teď je cíl 1. zisk Cespedese, kterej by vytvořil naprosto dokonalej lineup.
Takže bravo Dombrowski, naprosto vynikající tah. Já sem Fieldera moc nechtěl, ale hlavně šlo o to, že jsem si myslel, že Detroit nemá na to, aby ho získal. Jestliže ano, tak jsem spokojenej. Ten hráč má silu jako kůň a nezdrhne Detroitu po pár dobrejch sezonách. Tigers tím jednoznačně avizujou, že chtěj dlouhodobě patřit mezi nejlepší a ofenzivně nejsilnější týmy MLB, což mě taky těší.