Ahoj, je tu jedna nepříjemná situace, kterou musíme vyřešit, kterou jsem bohužel zavinil já sám. V trejdu během sezony v červnu jsem vytrejdoval telkovi svůj pick ve 24. kole (
https://baseball.fantasysports.yahoo.co ... ansactions). Na to jsem ale zapomněl a teď v offseason ten stejný pick vytrejdoval Rastesovi (
viewtopic.php?f=45&t=1785). A aby toho nebylo málo, tak Rastes pak ještě ten samý pick poslal dál Jirkovi (
viewtopic.php?f=45&t=1788). Bohužel jsem na to narazil až teď při zadávání keeperů a úpravě draft picků.
Je to dost bezprecedentní situace, která nemá v pravidlech žádnou oporu, ale dost jsem o tom přemýšlel a řešil to i s Rangerem a shodli jsme se na řešení, které co nejvíc minimalizuje ztráty a se kterým by doufám mohli být všichni v pohodě. Ale je to samozřejmě k diskuzi, pokud s tím někdo bude mít zásadní problém, dejte vědět a zkusíme přijít na lepší. Problém je, že pokud bychom zkrátka anulovali můj trejd s Rastesem, jehož součástí byl neplatný pick, Rastes by tím byl poškozen, protože by přišel o keepera, přitom on za nic nemůže. A pokud by se kvůli tomu musel anulovat i jeho trejd s Jirkou, poškozen by byl už i on. Takže tady je naše řešení:
Trejd Rastese s Jirkou bude upraven tak, že od Rastese k Jirkovi nepůjde 24. kolo (pick 24-1), ale ve 23. kole (23-12). Je to sousední pick, tak tady věřím, že nikdo nebude namítat. Jinak může všechno zůstat v platnosti podle jejich domluvy.
Trejd můj s Rastesem bude upraven tak, že Rastes ode mě dostane místo 24. kola (24-1), které jsem už neměl, můj nejbližší lepší pick, což je 21. kolo (21-12). To už je větší rozdíl, ale pořád jde o pozdní kola, tak snad by to mělo být ok. Takže celé znění trejdu bude Pepiot, 21. a 23. kolo za 15. a 20. kolo.
No a protože jsem to celé zavinil, tak to můj trest bude to, že ten nejlepší pick získaný tím "neplatným" trejdem, tedy 15. kolo, mi bude odebrán, a místo toho zařezen na úplný konec draftu. V praxi to bude znamenat, že všechny následující picky v celém draftu od toho místa budu muset ručně posunout o jedno místo nahoru, takže v tom bude trochu zmatek a vaše picky nebudou sedět s tím, co byste za normálních okolností měli mít, všechno bude posunuto. Takže přijdu o 3. kolo draftu a navíc s tím bude spousta práce, což je možná ještě větší trest
Není to samozřejmě ideální, ale věřím, že tohle je nejvíc fér varianta, kterou teď můžeme vymyslet. Ve finále by tím Jirka dostal o maličko lepší pick, Rastes dostal o trošku lepší pick, a já dostanu trest. Samozřejmě je to celý moje chyba a omlouvám se, nikoho jsem nechtěl poškodit, byl to omyl. Dejte prosím vědět, co si o tom myslíte, a pokud nebude nikdo proti, tak to takhle udělám a hned potom můžeme odstartovat prospekt draft.