Upřímně Miky– celé to vlákno vzniklo hlavně proto, že mi ten trejd a jeho důsledky přišly extrémně složité na pochopení. Strávil jsem nad tím dost času čtením pravidel i starších vláken, protože mi vůbec nebylo jasné, proč se v téhle situaci řeší „odebírání“ prospektů a jak přesně má fungovat povinnost zajistit existenci konkrétního kola draftu, která v pravidlech nebyla explicitně popsaná.
Nešlo mi o rozporování rozhodnutí ani o zpětné otevírání věcí. Spíš jsem si potřeboval ujasnit, jak ten systém myšlenkově funguje, protože z pohledu nového manažera ( po pár letech mimo keeper ligu) to pro mě nebylo intuitivní – a upřímně jsem dlouho vůbec nechápal logiku tvých plamených protiargumentů, které se v té debatě objevovaly.
Až teď mi skutečně došlo, že základní premisa je jiná, než jak jsem to původně chápal – tedy že prospekt draft pick k výměně existuje jen tehdy, pokud na něj máš nárok podle aktuálního (resp. budoucího) keeper listu.
Například: pokud máš 5 prospektů → nárok = 0 prospect picků do eventuelních trejdů→ nemáš tedy co trejdovat.
To je celé.
Dokud tahle logika není řečena nahlas, je podle mě hodně snadné se v tom ztratit (a přísahám, že mně se „rozsvítilo“ až teď). Otázka jestli to Nera věděl, nebo byl tak tak natvrdlý jako já. To už nezjistíme a chápu, že tě to nervovalo. Možná by proto stálo za zvážení tuhle myšlenku do pravidel doplnit i doslovně, aby to bylo čitelné i pro ostatní nebo pro nové manažery a nevznikaly podobné zmatky.
Každopádně to prosím neber jako útok nebo kritiku – fakt šlo jen o snahu pochopit systém, do kterého jsem se po delší době vracel.
Hezkou neděli