orli píše:
jednym z dovod trejdovania boli napr i pripady ktore sa ale nepacia rangerovi, a to napr ked timy co mali lepsich hracov ale nemohli ich keepnut, tak proste ich aspon trejdli za nejaky pick, aby tak ziskali aspon ciastocnu kompenzaciu, na druhej strane ale slabsi tym nemusel keepovat slabeho hraca zo svojho timu ale ziskal lepsieho hraca za nizsi pick, ono je to relativne ci to podla rangera prehlbi rozdiely, kazdopadne na CZNFL to bolo prevazne win win trejd - strana co trejdovala dobreho hraca za pick ziskala aspon aku taku kompenzaciu - a za tie picky fakt v drafte hviezdy vytiahnut uz len tazko, vacsinou priemer az podpriemer, na druhej strane slaby tim ktory trejdol pick si polepsil - s tym pickom by ziskal prinajlepsom priemerneho hraca, no takto s nim ziskal nieco lepsie...
Rozumím tomu, ale nevěřím tomu

Podle mě to prostě povede k posilování silných týmů, bude tendence obírat slabší.
Opačným extrémem by byl model, kdy by se draftovalo aukcí a každýmu by se z jeho bankrollu odečítala hodnota keepnutých hráčů (kterou nějakým způsobem určí třeba Yahoo). To by mi přišlo jako znehodnocení veškerý snahy.
Proto si myslím, že to, jak to chápu já, je vyvážený. Prostě půlka rosteru (přesně 12 hráčů nerozšiřitelných nějakými spekulacemi) je tvoje a naprosto dostačujícím způsobem díky ní zúročíš svoji práci v draftu i nabírání hráčů v předchozí sezóně. A druhá - nezmenšitelná - půlka rosteru je především k tomu, aby ten, komu se loni nezadařilo, mohl co nejlíp provést obnovu svého týmu.