aby som znovu pripomenul, musime mat rovnake pravidla vsetkych juhoamericanov, vzhladom k tomu ze 99 percent z nich zacina v minore je logicke ze ich mame v prospect drafte, pripad Abreu zrejme neuvidime nejaku dobu, navyse rovnako ako Tomasa ci Castilla ich normalne vidime v prospect rankoach...
co sa tyka ale japoncov, hoci su technicky novacikovia, stranky zaoberajuce sa prospectami maju dlhodobo nevolu ich rankovat, kedze su to MLB hraci...pre mna bolo vzdy logicke tychto MLB ready hracov nechat v doplnujucom drafte, pretoze je skoda aby boli suseny v FA pocas ich statusu prospecta...
v idealnom svete by vsetci MLB ready hraci boli v doplnujucom drafte, bohuzial vzdy bude z juznej ameriky z casu na cas par specialnych talentov, ktore budu ready.... co sa tyka japoncov 99 percent z nich ide do MLB, a navyse ich vieme ako medzinarodnych volnych hracov oddelit od juhoamericanov vdaka ich etnickemu povodu, takze mi celkom prislo logicke, ze ked nemusime MLB ready japoncov drzat v prospect drafte, tak ich tam nedrzme...
osobne mi to zily nepotrha ak to zmenime, ale musite si uvedomit dva dosledky, doplnujuci draft bude mat este viac znizenu hodnotu, MLB ready hraci budu v FA pocas fazy statusu prospecta, timy ktore su na vrchole draftu mali teraz sancu potencialne na 2 talenty, realne to ale teraz bude jeden veteran a jeden prospect...
osobne ako timu co hrava PO, pomoze ked japoncov presunieme do prospect draftu, pretoze slabe timy budu v doplnujucom drafte draftovat Beltranovcov ako ja a talenty v prospect drafte... co je trochu ine ako ked doteraz slabe timy napr angell draftovali v doplnujucom drafte MLB ready talenty ako Tanaka a Darvish, a v prospect drafte dalsie talenty...
inak teraz ked nerri si dal prvy krat PO run tak to normalne aj dava zmysel preco takyto proposal

doteraz to ale dalo angellovi sancu vyhrabat sa z blata do ktoreho sa dostal...
spatne ked sa pozeram na pravidla ktore sme zaviedli, myslim ze mame dobry balanc, timy zo spodku sa dokazali vdaka vysokym draftom vyhrabat, naopak aj timy v PO si napriek znevyhodnenym podmienkam na draftoch dokazali sutazivou vyhodou v sprave timu udrzat pozicie...je mi jasne ze vsetci chceme zlepsenie, ale budte opatrny co navrhujete, pretoze mne sa zda sutazivy balanc v lige spravne nastaveny, ak to ale vidite inak tak chapem ze to chcete menit...