Zkusím se vyjádřit k zajímavým bodům
- Hodnocení draftu já dělat nebudu, ale kdyby se do toho někdo pustil, tak to ocením a moc rád si počtu
- orli: Myslel jsem to opravdu tak, jak říká jeffjam, tzn. naprosto normální had (kdo v 1. kole bude brát první, bude ve 2. brát poslední atd.). Tvoje varianta mi nepřijde moc vhodná, protože kdyby si 1. volbu losnul 7. tým (a toho rizika se při tom našem modelu prostě zbavit nemůžeme, naopak na něm ten systém stojí), tak by měl tu výhodu už moc velkou a určitě neopodstatněnou. Uznávám, že z toho, jak jsem to napsal, se mohlo zdát, že chci, aby měl 1. volbu v každým kole jeden hráč, ale to bych prostě nechtěl.
- jeffjam: Určitě to nejde udělat tak, že poslední tým z předchozí sezóny bude automaticky brát jako 1. Bez nejmenších pochyb by to vedlo k vypouštění zápasů v závěru týmy bez šance na úspěch, což by mohlo výrazně ovlivnit třeba týmy bojující o playoff a totálně znehodnotit celou ligu. Tohle fakt jen přes moji mrtvolu

Jedinou možností je právě ten kompromis, kterej navrhnul orli, protože tam nic takovýho nehrozí (neumím si představit, že tým bojující o playoff bude chtít radši skončit 7., aby mohl losovat o 1. pořadí).
- opět jeffjam

Ano, jde nastavit, aby jeden člověk draftoval 2x v jenom kole (už jsem to psal). Odpoledne jsem se na to díval a u každýho jednoho konkrétního pořadí v konkrétním kole draftu je v nástrojích komisionáře rolba se všemi týmy.
- Wizardos: Losování by proběhlo pomocí nějaký veřejný loterie, případně někdo může navrhnout i alternativní způsoby, je to technickej detail.
V MVP2005 jsme třeba na losování divizí používali Šťastných 10, takže bych to klidně použil i tady (pokud Sazka neskončí

, ale těch her je spousta třeba i od Fortuny, Chance apod.). Jednotlivým týmům se předem přiřadí určitej rozsah čísel, a podle toho, jak jsou pak čísla losovaný, se jim přiřadí příslušný pořadí draftu.
Příklad:
Ve Šťastných 10 se losuje 20 čísel z 80. Týmu A se přiřadí čísla 1-13, týmu B 14-26, týmu C 27-39, týmu D 40-52, týmu E 53-65, týmu F 66-78. Při losování v předem stanovenej den budou padat čísla třeba v pořadí 62 - 41 - 9 - ... atd. a výsledkem bude, že 1. volbu v draftu dostane tým E, 2. volbu dostane tým D, 3. volbu dostane tým A atd. atd. Doufám, že je to srozumitelný.
Trejdování picků by se vedlo někde bokem, třeba by se na to tady na fóru založil speciální thread.