Souhlasím s Mikym a osobně jsem proti přidání NA slotu.
Ne kvůli samotnému mechanismu, ale kvůli tomu, že už dnes v keeperu aktivně pracujeme s prospekty a každý stash má svůj cost. Držení potenciální hvězdy na benchi je vědomě cost-heavy rozhodnutí – blokuje roster spot a zároveň se promítá do keeper výběru. To je podle mě správně.
Argument o hráčích, kteří pendlují mezi AAA a MLB, mi nepřijde silný. Na to už dnes nepřímo fungují naše AB/IP limity – pokud někdo takhle pendluje, většinou stejně nemá dostatečný objem ani jistotu role, aby byl reálným keeperem v naší 12členné H2H lize. A pokud takovou hvězdu objevíte , pak si zaslouží být držen za cenu bench spotu.
Pár dní na paternity nebo krátký výpadek sezonu nerozhodne. Zato další výjimka do pravidel může přidat zbytečnou komplexitu a prostor pro budoucí chaos. Myslím, že současný systém je dostatečně funkční a stabilní, a nemáme strukturální problém, který by NA slot řešil. Jak by se pak např. řešil třeba přenos NA slotu do dalšího roku , pokud by ti Yahoo u hráče status NA odstranilo, již nemůžeš s rosterem pracovat normálně, musíš někoho pustit - podobně jako hráč který jde z IL slotu).
Nějak jsem nepostřehl přidání RP slotu a najednou se tu mluví i o téhle variantě

.