Semifinálový týden Čs. FMLB 2013
Jako obvykle je playoff a semifinále především pohřebištěm favoritů a dlouhodobě nejlepších týmů, jejichž hráči jsou v reálu na konci základní části z různých důvodů šetřeni nebo se pro jistotu zraní. V našich 4 ligách bude vítěz základní části hrát finále jen jednou... Nejvíc jsme to odnesli orli a já. Orlimu je k ničemu náskok 23,5 GB na třetí místo a i příští rok bude hrát B-League. Já jsem mohl hodit do koše vítězství v základní části o 17,5 GB.
Vzhledem ke konstelaci jednotlivých lig se nerozhodlo ani o jednom dalším postupujícím. V B, C i D-League se až v tomto posledním weeku rozhodne o tom, kdo obsadí druhé postupové místo.
A-League Složení finále: SWAT (5) - The Toon Army (2) SWAT porazil Ranger's Lawyers** dost neuvěřitelným poměrem 8:3. Ještě v neděli kolem 22:00 jsem vedl 7:4, ale to už se peklo krásně zasloužené eLko pro Pettittea. Potom dal můj bývalý kůň Coco Crisp homerun, kterým srovnal na 4:4. Hlavním důvodem neúspěchu ale pochopitelně je konec sezóny Edwina a pokračující zdravotní problémy (nebo možná maskované šetření) Miggyho. No a Pence, který minule ve volném weeku dal asi nejlepší týden v tomhle roce u pálkaře, tentokrát pálil .048... Hrubas porazil Base (Brno Red Sox**) 7:4. Base podal na pálce mimořádně slabý výkon, o víkendu už víceméně mohl spoléhat jen na zázrak, ale Hrubas měl solidní nadhoz s nevídanými 8 W, takže potřebné body dal celkem v klidu dohromady. A-League tím pádem bude mít nového šampiona.
B-League Složení finále - souboj o postup: Karvina Brewers (5) - Angeell's Team (6) Angeell porazil orliho 8:3. Texas Cardinals totiž v nejméně vhodnou chvíli postihl asi nejhorší týden na pálce (.204). Flamer si poradil s vítězem základní části jeffjamem 7:5 hlavně díky 14 HR, i když RBI paradoxně prohrál v gigantickém souboji 44:45.
C-League Složení finále - souboj o postup: Devil Rays (5) - Zelinsky Fresno (2) Neri si "podle notiček" poradil s Chazym 8:4. I když na nadhozu tento duel neměl úroveň, na pálce Devil Rays excelovali a vyhráli ji 6:0 (homeruny 10:9), což rozhodlo. Druhé semifinále žádná sláva nebyla, ale Honza Richtar především díky nadhozu 6:0 vyřadil flankyho poměrem 9:3.
D-League Složení finále: Winnipeg Jets (1) - Bay Area Sharks (2) Jediná liga, kde lídři potvrdili svoje postavení ze základní části. Jets sice měli ostudnou pálku, ale výborný nadhoz a k tomu SB stačily na výhru nad Ravenem (This Is Birdland) 7:5, která byla klidnější, než napovídá skóre. Druhý souboj byl hodně vyrovnaný, definitivně se rozhodlo až v neděli. Ani 2 HR Simmonse ale crrazyfrogovi (Brno Yankees) nestačily a s Evandem prohrál 5:6. Tím pádem bude zápas o třetí místo zároveň soubojem o postup: This Is Birdland (5) - Brno Yankees (6)
_________________ Exercise excrutiating patience.
|