Právě je čtvrtek 21. srpen 25, 11:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Československá Fantasy MLB 2025 - všeobecná diskuse
PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 16:10 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
jnmrkw píše:
Ranger píše:
jnmrkw píše:
1, nevědělo se, o čem se hlasuje - žádný vysvětlení ani v diskuzi ani přímo v hlasovací otázce 2, málo času na jakoukoliv přípravu a ještě bez znalosti vzorce, který tedy v otázce nebyl 3, je to v baseballe neexistující statistika a ještě počítaná na základě dalších 2 neoficiálních statistik atd. atd.)
Toto hlasování by mělo být rozhodně, buď jako jen návrat s SV nebo nějaká jiná varianta. Obecně jsem pro to, abychom se drželi baseballu a ne nějakých podivných kategorií, které ani sami nadhazovači v MLB natuty neznaj :D

:mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil:

1. Vědělo se, o čem se hlasuje, diskuse o tom běžela, bylo jasně a bez nejmenších otazníků vysvětlené, že NSVH = SV-BS+HLD
2. :mrgreen: :E :debil:
3. Prosím, zasvěť nás, které statistiky jsou oficiální a které nejsou a proto se nesmějí používat? Yahoo nabízí širokou paletu statistik, asi 40 na pálce a 50 na nadhozu, nevšiml jsem si tam nějakých omezení. :)

A co se týče MLB:
SV: https://www.mlb.com/glossary/standard-stats/save
BS: https://www.mlb.com/glossary/standard-s ... 751e5f6385
HLD: https://www.mlb.com/glossary/standard-s ... 751e5f6385

:mrgreen: :E :debil:

No a za 4. Ty jsi naprosto jedinej, kdo tady z toho má panickou ataku. :nevim:

bod 1 - schválně jsem to i zpětně loni hledal, v debatě to nezaznělo a už vůbec ne v hlasovací otázce, kde by to jasně mělo být černé na bílém... ehm...nejsme tady v Russku, aby nám bylo zatajováno, o čem vlastně hlasujem, že

bod 2 - https://www.mlb.com/glossary/standard-stats zvláštní, že to nsvh tady mezi tisícem statistik není. Úplně si představuju, jak se dva relieveři baví před zápasem... "kámo, doufám, že dneska nebudu mít N-S-V-H, to by mi dokázalo pokazit den..." Podle mě to fakt nikdo z reálných hráčů opravdu ani neslyšel...

No já k tomu svoje řekl, pojďme se trochu vrátit k baseballu, a především z tý stránky, že je pak zábava to v rámci fantasy sledovat... takhle akorát čekáš, kdy ti tam naskočí mínus na základě nějakých crazy kalkulací.

A mohl by teda někdo zodpovědět, jestli by šlo alespoň mít součet SV+HLD? To by přece dávalo větší smysl, ne? Taky trochu nechápu tu logiku, když se tady obecně nelíbí L, kdy ten pitcher za to úplně nemůže, že drží 6 směn tým ve hře, má 1 unearned run, a stejně dostane L..... jak pak je fér, když přijde reliever do hry při obsazených metách a po jednom nadhozu má BS... to mi přijde snad ještě horší než to L...

S konstatováním, že jsem právě slyšel rozhovor s Ohtanim, kde říkal, že na opening day dosáhne OPS nad 1.100 a do půlky května hodí zápas s WHIP pod 0.75, skládám funkci commishe a předávám to jnmrkw.

:mrgreen:

PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 16:26 
Hvězda AAA
Hvězda AAA

Oblíbený tým: Chicago Cubs
jnmrkw píše:
Úplně si představuju, jak se dva relieveři baví před zápasem... "kámo, doufám, že dneska nebudu mít N-S-V-H, to by mi dokázalo pokazit den..."

Promiň, ale věta "kámo, doufám, že nebudu mít dneska NSVH, to by mi dokázalo pokazit den" je úplná pitomost z mnoha úhlů pohledu, která svědčí o tom, že autor této věty vůbec nepochopil smysl statistiky NSVH. Rád však jako zkušený fantasy hráč pomohu s objasněním:

NSVH znamená "net saves+holds", proto zkratka N(et) S(a)V(es) H(olds). Jde to součet dvou statistik: Saves a Holds, od kterých se odečtou statistiky Blown Saves a Blown Holds. Výsledkem je tak jediné číslo, které velmi dobře odráží kvalitu jednotlivých relieverů, jelikož pouze ti nejlepší relieveři vůbec dostávají šance Save nebo Hold získat a selhávají pouze výjimečně.

Pro přehled přidávám i tabulku nejlepších relieverů podle NSVH v minulé sezoně:
45 - Ryan Helsley (STL)
44 - Emmanuel Clase (CLE)
36 - Yennier Cano (BAL)

PříspěvekNapsal: úterý 18. únor 25, 12:19 
Dorostenec
Dorostenec

Miky píše:
A teda kdybych si (jako jedinej) nezjistil, co draftuju, a pak se až v průběhu sezony divil, co mi to tam naskakuje za čísla, tak bych si fakt nedovolil dělat blbce ze všech ostatních, to je bizár :lol: :bigbrother:

Tak já nevím, pane bizáre, ale celou dobu o tom mluvím. Já sleduju baseball přesně 25 let. Nějakou dobu jsem dělal umpira, mám načtený pravidla a docela se v těch statistikách na fangrasphs a statcastu hrabu. Nikdy za těch 25 let jsem se s pojmem "nsvh" nesetkal, což podle mě vypovídá hodně... až vloni při tom hlasování. A pokud v debatě ani zadávací otázce ta formule nepadla, jak mě z toho názvu mělo napadnout, že v tom hraje roli ještě jiné kritérium než SV+HLD...? A to si vybavuju prá americkech lig, kde se hrálo třeba v 16 a možná více kategoriích, byly tam věci jako total bases, quality starts a jiný, ale ani tam jsem "nsvh" nikdy nikdy neviděl. Navíc jsem narážel na to, že hlasování proběhlo pár dní před samotným draftem, tak nebyl vůbec ani žádný prostor se na to připravovat. Prostě jsem řekl, že je to nefér a nelíbilo se mi celý provedení věci. Fakt nevím, jestli je je dobrý to v takové situaci označovat za "bizár"...

PříspěvekNapsal: úterý 18. únor 25, 12:29 
Dorostenec
Dorostenec

Jirkush píše:
jnmrkw píše:
Úplně si představuju, jak se dva relieveři baví před zápasem... "kámo, doufám, že dneska nebudu mít N-S-V-H, to by mi dokázalo pokazit den..."

Promiň, ale věta "kámo, doufám, že nebudu mít dneska NSVH, to by mi dokázalo pokazit den" je úplná pitomost z mnoha úhlů pohledu, která svědčí o tom, že autor této věty vůbec nepochopil smysl statistiky NSVH. Rád však jako zkušený fantasy hráč pomohu s objasněním:

NSVH znamená "net saves+holds", proto zkratka N(et) S(a)V(es) H(olds). Jde to součet dvou statistik: Saves a Holds, od kterých se odečtou statistiky Blown Saves a Blown Holds. Výsledkem je tak jediné číslo, které velmi dobře odráží kvalitu jednotlivých relieverů, jelikož pouze ti nejlepší relieveři vůbec dostávají šance Save nebo Hold získat a selhávají pouze výjimečně.

Pro přehled přidávám i tabulku nejlepších relieverů podle NSVH v minulé sezoně:
45 - Ryan Helsley (STL)
44 - Emmanuel Clase (CLE)
36 - Yennier Cano (BAL)

Škoda, že přesně toto objasnění nepadlo v diskuzi k hlasování. I tak se mi ale ten koncept nelíbí. Jak nás ta fantasy bude bavit, až zrušíme třeba i RBIs, HRs a zavedeme nějaký úplně šílený výpočet, protože přece pálkař může udělat HR omylem, a to, že má při své pálce obsazenou druhou a třetí metu není jeho zásluha... a je mizerný pálkař, tak u něj berme v potaz raději jen sweet spot v kombinaci s bolty. Nakonec budeme hrát nějakých 6x6 zcela nepřirozených počítaných statistik a budeš čumět na zápas a vůbec tě to nebude bavit, protože všechny statistiky budou nějak kalkulovaný a z hlediska hry úplně zcestný.

Do loňska jsme nějakých 13 let (tak nějak dlouho plusmínus tu můžu být já) hráli jen v relativně základních a přehledných statistikách (a vždy mi přišlo že fakt hezky namixovaných), a loňskou změnu vnímám jako úpadek kvality tohoto setupu.

PříspěvekNapsal: úterý 18. únor 25, 14:51 
Veterán
Veterán

Nemám pocit, že se tahle debata může někam posunout. Bylo to odhlasováno naprosto férově, výsledek byl 18:13, a ty jsi jedinej, kdo to vidí takhle. Od chvíle, kdy jsi tu zase začal křičet, se to objevilo několik příspěvků na podporu NSVH, naopak tvůj názor v téhle extrémní podobě nepodpořil zatím nikdo.

Ty můžeš zaktivizovat ostatní odpůrce. Pokud vás bude dost, tak hlasovat můžeme. Ale tady na fóru se ti to zatím jaksi nepovedlo, takže se asi budeš muset se situací smířit, anebo nás opustit a svobodně si založit novou ligu. Klidně 6x6, jak jsme to mívali. :)

PříspěvekNapsal: úterý 18. únor 25, 15:12 
Hvězda AAA
Hvězda AAA

Oblíbený tým: Chicago Cubs
já teda nevím, ale "výpočet" NSVH je daleko jednodušší, než třeba ERA. Prostě někdo přijde nadhazovat do save situace, má +1 NSVH nebo -1 NSVH podle toho, jestli udrží vedení nebo ne... Vůbec nic komplikovanýho na tom není, žádný vzoreček ani nic podobnýho

PříspěvekNapsal: neděle 23. únor 25, 09:24 
Dorostenec
Dorostenec

Ranger píše:
Nemám pocit, že se tahle debata může někam posunout. Bylo to odhlasováno naprosto férově, výsledek byl 18:13, a ty jsi jedinej, kdo to vidí takhle. Od chvíle, kdy jsi tu zase začal křičet, se to objevilo několik příspěvků na podporu NSVH, naopak tvůj názor v téhle extrémní podobě nepodpořil zatím nikdo.

Ty můžeš zaktivizovat ostatní odpůrce. Pokud vás bude dost, tak hlasovat můžeme. Ale tady na fóru se ti to zatím jaksi nepovedlo, takže se asi budeš muset se situací smířit, anebo nás opustit a svobodně si založit novou ligu. Klidně 6x6, jak jsme to mívali. :)

Nemám pocit, že jsi tu diskuzi četl od začátku, ale dával jsem hned několik argumentů, které obrat "naprosto férově" úplně vylučují. Jaká jsou tedy pravidla pro hlasování? Může jej vyhlásit kdokoliv kdykoliv s jakýmkoliv nepřesným zadáním? Pojďme tedy vyhlásit aspoň nějakou ucházející smysluplnou opravu (nsvh na QS nebo nsvh na součet SVs a HLDs nebo prostě cokoliv, co má něco společnýho s baseballem :) )...

PříspěvekNapsal: neděle 23. únor 25, 22:26 
Junior
Junior

Oblíbený tým: Boston Red Sox
NSVH je skvělá (bez ironie) statistika pro fajnšmekry. SV je klasická statistika pro všechny. Přirovnal bych to ke střelám v hokeji. Všichni sledují střely (teda kromě gólů), nicméně "všichni" vědí, že je to statistika trochu o ničem, zejména z hlediska střelců (protože střely vedle se nepočítají do průměru).
Takže je to tak nějak o té úrovni, kterou jít. Jakýkoliv boxscore zná SV. NSVH je sice ve finále asi lepší, ale je až na "páté" straně statistik.

Jinak jestli se něco má měnit, tak doporučuju postup, že napřed hlasovat o tom, jestli vůbec něco měnit. A jestli jo, tak napřed nějaké orientační hlasování o čem a pak to něco ano-ne. Jinak tady bude 60 různých hlasování, ze kterých nebude žádný jasný výsledek...

PříspěvekNapsal: pondělí 24. únor 25, 00:56 
Veterán
Veterán

jnmrkw: Před hlasováním se věc prodiskutuje a na základě toho se vyberou varianty. O změně na NSVH, respektive náhradě/vylepšení SV se tu diskutovalo dost, dokonce nejen loni. Hlasování dopadlo jasně. Zdá se, že ty jsi jedinej, kdo má pocit, že to tak nebylo, takže už nevím, co ti na tvoje výlevy pořád odepisovat. :) Věřím, že nakonec ligu neopustíš a bude tě to i s NSVH bavit. Pokud ne, pak tě tu nikdo nedrží a bylo by super, kdybys odstoupil do 1. března, abychom případně zajistili náhradu.

Base: Ano, asi bude nejlepší zkusit orientační hlasování. Bohužel shoda ohledně změn kategorií se mi jeví jako minimální, takže se zkusím nejdřív zamyslet, jak vůbec to orientační hlasování pojmout, aby se z toho dalo něco poznat.

O čem si zahlasujeme, to je určitě změna playoff tie-breakeru na vyšší nasazení ze základní části. Po tom tu zřetelná poptávka je a navíc to konečně prošlo vedle v keeperu, takže tohle hlasování by mělo dávat smysl.

PříspěvekNapsal: úterý 25. únor 25, 22:56 
Veterán
Veterán

O termínu draftu v A-League je jasno, bude to v neděli 23. 3.

V ostatních ligách ještě chybějí nějaké hlasy. Hlavně hlasování a potvrzování účasti v B-League jde letos opravdu příšerně.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]