Právě je pátek 09. květen 25, 07:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Československá Fantasy MLB 2025 - všeobecná diskuse
PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 10:13 
Dorostenec
Dorostenec

Ahojte,

já si určitě přeju hlasování za zrušení/nahrazení "nsvh"... brali jsme to loni celkem jako dost podvod (hodně důvodů, nechce se mi v tom už patlat, ale většině z vás je to asi jasný... 1, nevědělo se, o čem se hlasuje - žádný vysvětlení ani v diskuzi ani přímo v hlasovací otázce 2, málo času na jakoukoliv přípravu a ještě bez znalosti vzorce, který tedy v otázce nebyl 3, je to v baseballe neexistující statistika a ještě počítaná na základě dalších 2 neoficiálních statistik atd. atd.)
Toto hlasování by mělo být rozhodně, buď jako jen návrat s SV nebo nějaká jiná varianta. Obecně jsem pro to, abychom se drželi baseballu a ne nějakých podivných kategorií, které ani sami nadhazovači v MLB natuty neznaj :D

A k diskuzi výše - na L nevidím nic špatného, je to oficiální stat a odráží kombinaci kvality nadhazovače a týmové ofenzivy. V jiných sportech je totálně běžné, že šikovní hráči/týmy prohrávají, i když performují lépe než soupeř. Proto máme další komplementární statistiky, které výkon vašeho pitchera, který získá L, ukáží v pravém světle...

QS - nebráním se tomu, je to i oficiální stat, pokud se nepletu, ale z herního pohledu je to dost podobné jako SV (náročné na zisk i náročné na akvizici hráčů v rozehrané sezoně), který tady někteří blázni mermomocí chtěli zrušit a zrušili. A QS by spíš logicky měl asi nahrazovat W a ne L :D Ale díky bohu i za to, pokud se musíme zbavit tý NSVH blbosti!

A ještě k tomu podělanému NSVH - někde jsem se i dočet, že jde teoreticky hrát SV+H (jakože součet v jedný metrice, bez těch blown saves... Koneckonců to jsme si taky mysleli loni, když jsme hlasovali o tom, co nebylo zadáno a vysvětleno...a připravovali se podle toho na draft. K velkému překvapení se však začaly objevovat mínusová čísla (WTF, jak někdo může mít mínus jeden hold :D) Tak kdyby aspoň tato varianta šla, určitě by to dávalo nějaký smysl narozdíl od NSVH)

Nakonec aspoň navrhnu varianty za sebe v návaznosti na ty Rangerovy
1, NSVH --> SV
2, NSVH --> QS
3, zrušit OPS a NSVH
4, NSVH --> SV+H (pokud to jde, ale s tím, že holds pořád nejsou oficiální statistikou(!))

A nakonec, pokud bychom neměli přemýšlet o větších změnách, prosím o vyhlášení hlasování o navrácení SV (a zrušení NSVH). Větší blbost jsem zatím v žádné fantasy neviděl. Chápu, že je tady spousta z Vás, kteří hrajete fantasy ve všech sportech (hokeji, fotbale...), a vlastně nerozumíte žádnému z nich pořádně, a je vám to jedno, co tam naskakujou za čísla, hlavně že tam naskakujou. Ale fakt bych chtěl apelovat, abychom my, co milujem baseball, žijem tím, nemuseli čelit takovým podivným výmyslům, a mohli si tu hru díky tomu užívat :( Loňská sezona to velmi odnesla a za mě je nutné to letos opravit. Já jsem tady v těch změnách kategorií byl vždycky spíš konzervativní, ale budu radši hlasovat pro radikální změnu směrem k baseballovým statistikám, než abychom tady měli nesmyslné a neexistující blbosti.

Díky a mějte se
Honza

PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 11:00 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
jnmrkw píše:
1, nevědělo se, o čem se hlasuje - žádný vysvětlení ani v diskuzi ani přímo v hlasovací otázce 2, málo času na jakoukoliv přípravu a ještě bez znalosti vzorce, který tedy v otázce nebyl 3, je to v baseballe neexistující statistika a ještě počítaná na základě dalších 2 neoficiálních statistik atd. atd.)
Toto hlasování by mělo být rozhodně, buď jako jen návrat s SV nebo nějaká jiná varianta. Obecně jsem pro to, abychom se drželi baseballu a ne nějakých podivných kategorií, které ani sami nadhazovači v MLB natuty neznaj :D

:mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil:

1. Vědělo se, o čem se hlasuje, diskuse o tom běžela, bylo jasně a bez nejmenších otazníků vysvětlené, že NSVH = SV-BS+HLD
2. :mrgreen: :E :debil:
3. Prosím, zasvěť nás, které statistiky jsou oficiální a které nejsou a proto se nesmějí používat? Yahoo nabízí širokou paletu statistik, asi 40 na pálce a 50 na nadhozu, nevšiml jsem si tam nějakých omezení. :)

A co se týče MLB:
SV: https://www.mlb.com/glossary/standard-stats/save
BS: https://www.mlb.com/glossary/standard-s ... 751e5f6385
HLD: https://www.mlb.com/glossary/standard-s ... 751e5f6385

:mrgreen: :E :debil:

No a za 4. Ty jsi naprosto jedinej, kdo tady z toho má panickou ataku. :nevim:

PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 11:08 
Farmář
Farmář

Oblíbený tým: San Francisco Giants
Mně se třeba NSVH docela dost líbilo :thumbright:

PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 11:09 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Baltimore Orioles
OPS bych rozhodně nerušil. Myslím si tak i proto, že i kvuli tomu je celá CS FMLB tak kvalitní liga, že má jako palkarskou statistiku tento přídavek, ktery je daleko vypovidajici nez AVG. Doufam že o tom snad ani hlasovat nechcete.

re Honza - nevím jestli hraješ v Áčku nebo ne, ale říkat ostatním, že je jim jedno co naskakují za čísla je pěkná stupidita. V acku jsou borci kteří uměj baseball tam a zpátky a docela se nad tím napřemýšleli, nemluvě o tom že baseball je pro ně kus života . Fantasy baseball není o tom hrát jako na opravdovém hřiští a žádná divná statistika rozhodně není. Navíc si o tom všichni máme možnost slušně podiskutovat a odhlasovat.

re Miky : K/BB bych bral

PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 11:21 
Veterán
Veterán

Oblíbený tým: Houston Astros
Za mě K/BB klidně, pokud by na tom byla širší shoda. Taky se mi na tom líbí, že dostanou trochu přes prsty nadhazovači typu Snella, kterej vyhrál předloni Cy Young s 99 BB.

Nicméně pořád mi líp zní QS. Ocenit, že nadhazovač dohází 6. směnu, podle mě má v dnešní době ještě hlubší smysl. :)

PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 12:03 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Moonchild píše:
Mně se třeba NSVH docela dost líbilo :thumbright:

Možná jsem byl původně proti, ale na NSVH jsem si poměrně rychle zvykl.

Pokud dál něco změnit, tak jsem pro K/BB místo L.
QS mi spíš připadá jako dobrá náhrada za W.

PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 12:25 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Baltimore Orioles
Ranger píše:
Nicméně pořád mi líp zní QS. Ocenit, že nadhazovač dohází 6. směnu, podle mě má v dnešní době ještě hlubší smysl. :)

To bych si přál i já, ale bojím se že týmy analytiků v klubech MLB budou čím dál tím tlačit na coaching na hřišti aby to nedělali. Snad jedině až se ujme 6 člená rotace jak v Japonsku aby měl nadhoz více času regenerovat.

PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 15:12 
Dorostenec
Dorostenec

Ranger píše:
jnmrkw píše:
1, nevědělo se, o čem se hlasuje - žádný vysvětlení ani v diskuzi ani přímo v hlasovací otázce 2, málo času na jakoukoliv přípravu a ještě bez znalosti vzorce, který tedy v otázce nebyl 3, je to v baseballe neexistující statistika a ještě počítaná na základě dalších 2 neoficiálních statistik atd. atd.)

:mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil: :mrgreen: :E :debil:

1. Vědělo se, o čem se hlasuje, diskuse o tom běžela, bylo jasně a bez nejmenších otazníků vysvětlené, že NSVH = SV-BS+HLD
2. :mrgreen: :E :debil:
3. Prosím, zasvěť nás, které statistiky jsou oficiální a které nejsou a proto se nesmějí používat? Yahoo nabízí širokou paletu statistik, asi 40 na pálce a 50 na nadhozu, nevšiml jsem si tam nějakých omezení. :)

A co se týče MLB:
SV: https://www.mlb.com/glossary/standard-stats/save
BS: https://www.mlb.com/glossary/standard-s ... 751e5f6385
HLD: https://www.mlb.com/glossary/standard-s ... 751e5f6385

:mrgreen: :E :debil:

No a za 4. Ty jsi naprosto jedinej, kdo tady z toho má panickou ataku. :nevim:

bod 1 - schválně jsem to i zpětně loni hledal, v debatě to nezaznělo a už vůbec ne v hlasovací otázce, kde by to jasně mělo být černé na bílém... ehm...nejsme tady v Russku, aby nám bylo zatajováno, o čem vlastně hlasujem, že

bod 2 - https://www.mlb.com/glossary/standard-stats zvláštní, že to nsvh tady mezi tisícem statistik není. Úplně si představuju, jak se dva relieveři baví před zápasem... "kámo, doufám, že dneska nebudu mít N-S-V-H, to by mi dokázalo pokazit den..." Podle mě to fakt nikdo z reálných hráčů opravdu ani neslyšel...

No já k tomu svoje řekl, pojďme se trochu vrátit k baseballu, a především z tý stránky, že je pak zábava to v rámci fantasy sledovat... takhle akorát čekáš, kdy ti tam naskočí mínus na základě nějakých crazy kalkulací.

A mohl by teda někdo zodpovědět, jestli by šlo alespoň mít součet SV+HLD? To by přece dávalo větší smysl, ne? Taky trochu nechápu tu logiku, když se tady obecně nelíbí L, kdy ten pitcher za to úplně nemůže, že drží 6 směn tým ve hře, má 1 unearned run, a stejně dostane L..... jak pak je fér, když přijde reliever do hry při obsazených metách a po jednom nadhozu má BS... to mi přijde snad ještě horší než to L...

PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 16:01 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Oakland Athletics
Já moc nevím, proč je potřeba ze všech ostatních dělat blbce co tomu nerozumí, jen proto, že něčemu nerozumíš ty. :lol: BS je samozřejmě naprosto legitimní statistika, která se dost výrazně projevuje na rolích jednotlivých relieverů, jejich smlouvách, platech, arbitrážích atd. Celá tahle změna byla především snaha o to přiblížit se právě víc reálný hodnotě těch hráčů, kdy samotný SV nesmyslně drželo hodnotu špatným nadhazovačům ve špatných týmech, který tankujou a nemaj důvod něco měnit, takže nějakej tragéd v Miami nasbíral 35 SV, i když všechny ostatní statistiky měl špatný a dalších 15 šancí na SV pokazil (ahoj, BS). Že je možný za jeden nadhoz někdy i nezaslouženě vyfasovat BS je pravda, ale stejně tak je možný za jeden nadhoz vyfasovat plusovej bod, což je u těch fakt kvalitních nadhazovačů samozřejmě častější jev. Ostatně i ve spoustě profesionálních fantasy lig v USA je ten vývoj jasnej a od samotných SV se přechází buď k SV+HLD, nebo rovnou k tomuhle. Ale samozřejmě tomu baseballu nerozumím :cry:

PříspěvekNapsal: pondělí 17. únor 25, 16:08 
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Oblíbený tým: Oakland Athletics
A teda kdybych si (jako jedinej) nezjistil, co draftuju, a pak se až v průběhu sezony divil, co mi to tam naskakuje za čísla, tak bych si fakt nedovolil dělat blbce ze všech ostatních, to je bizár :lol: :bigbrother:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]