Právě je čtvrtek 28. březen 24, 12:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pro League 2020 s Offline draftem
PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 20, 04:50 
Offline
V lineupu MLB
V lineupu MLB
Uživatelský avatar

Registrován: 12. 2. 2012
Příspěvky: 618
Bydliště: Praha
Oblíbený tým: Oakland Athletics
Ahoj všem,

nová baseballová sezona se nám blíží, Yahoo spustí letošní fantasy už 30. ledna, Spring Training začíná ani ne za měsíc, Opening Day je pak 26. března.

Upřímně, fantasy hraju už poměrně dlouho a řekl bych, že celkem úspěšně, a tak hledám cesty, jak se posunout trošku dál. V hlavě mám dvě myšlenky, který jsem se rozhodl pokusit spojit dohromady. Obě tu na fóru už párkrát zazněly, ale s jednou byly vždycky docela potíže (navíc jsem se tehdy ještě ani neúčastnil), a druhá nikdy ani nenabrala reálný obrysy. Doufám ale, že když se letos chopím organizace s dostatečným předstihem, třeba by to nemuselo být bez šance na realizaci.

Koncept Pro League je asi hodně lidem známý, navíc jak už jsem psal, jednou už se tu (asi i poměrně úspěšně) v roce 2017 odehrála. Poslední dva roky ale byl problém s organizací, začalo se to řešit pozdě a nic z toho nebylo. Pro ujasnění, jde v podstatě o úplně totožnou hru, jaká se hraje normálně v rámci ČSFMLB. Tedy stejná pravidla i rostery, jako jsou tady: viewtopic.php?f=43&t=1180.

Jediným rozdílem je, že před sezonou každý investuje daný vklad, na konci pak ti nejlepší vyhrávají. Rozhodně nechci hrát o velký peníze, cílem je, aby si měl šanci zahrát téměř každý. Proto vidím jako rozumný vklad 1000 Kč (případně ekvivalent v eurech, tj. nějakých 40 eur). Možností rozdělení prize money je spousta, osobně bych se přikláněl k následující variantě:
Vítěz základní části: 1000 Kč
Vítěz: 7000 Kč
2. místo: 3000 Kč
3. místo: 1000 Kč

Ale samozřejmě je možnost o tomto (i o čemkoliv jiném) diskutovat a případně pozměnit.

Druhou součástí téhle ligy by pak byl tzv. Offline draft. V Americe dost běžná věc, tady bohužel vzhledem ke geografickému rozložení lidí po ČR i SR a faktu, že se až na výjimky neznáme osobně, o něco složitější. Ale osobně věřím, že ne nemožná. Jednoduše jde o to, že se těch 12 lidí nesejde v okně prohlížeče, ale fyzicky na jednom místě.

Vzhledem ke zmíněnému problému s tím, že jsme každý odjinud, je důležité najít místo, které by bylo alespoň přijatelné pro všechny. Protože předpokládám případnou účast Čechů i Slováků, považuju za nejlogičtější variantu Brno. Co vím, fungují tak například srazy na SuperBowl, kde se scházejí také Češi i Slováci z různých koutů republik. Ale samozřejmě místo by se dořešilo až po finalizaci všech účastníků, třeba bude nakonec vhodnější jiné místo.

Co se týče konkrétního místa, osobně mě napadla možnost pronájmu školní třídy, která se dá domluvit cca za 250 Kč za hodinu, někde možná i levněji. Čili tohle by vyšlo každého zhruba na 100 Kč navíc. Ale tady uvítám nápady ostatních, je dost pravděpodobné, že existují vhodnější místa, budu rád za každý návrh.

Vzhledem k časové náročnosti i potenciální zmatečnosti aukce, kterou jsme asi všichni zvyklí draftovat online nejčastěji, by se tady určitě draftovalo hadem. Pro ty, co neznají: náhodně se vylosuje pořadí prvního kola 1-12, toto pořadí pak zároveň platí i v každém dalším lichém kole. Druhé a každé další kolo draftu se pořadí prohodí. Příklad: bude mi vylosován první pick, celkem mám tedy výběry 1, 24, 25 atd.

Pokud jde o termín, ten by se konkrétně samozřejmě také domluvil až mezi konkrétními lidmi podle obsazení ligy. Logicky by ale šlo o víkend, nejvíce by se asi nabízela sobota. Nástřelem tři pro mě nejreálnější termíny: 7.3., 14.3., 21.3. Myšlenka je taková, že bychom se sešli někdy odpoledne, řádově třeba ve 2 nebo 3 hodiny. Počítám, že samotný draft by zabral tak zhruba 4 hodiny. Čili kolem sedmé by mělo být hotovo a mohlo by se jít buď na pivo, nebo každý jakkoliv domů.

Pokud by se nenašel dostatek lidí, kteří by byli pro uskutečnit celý tenhle plán, dala by se samozřejmě řešit samotná Pro League s klasickým online draftem. V tuhle chvíli ale takovou ligu organizovat nechci, to až při případném neúspěchu offline draftu.

Protože by mě to stálo reálně docela hodně starostí všechno zařídit a připravit tak, aby vše na místě fungovalo, rád bych si vyhradil právo rozhodnout, koho v lize chci a nechci. Samozřejmě je dost reálná varianta, že neseženu dostatek lidí, takže si nebudu moct vybírat, ale kdyby náhodou bylo zájemců víc, chci tu možnost mít. Chtěl bych, aby ta liga, pokud vznikne, byla co nejkvalitnější a třeba se z ní stala i tradice. Proto ano, kdo se přihlásí dříve, má plus, ale v potaz budu brát i dlouhodobé působení ve fantasy ligách (ať už baseballových či jiných), fantasy kvalitu, ale zkrátka i to, koho jak dobře znám apod. Čili nebude to žádná exaktní věda, výsledky nepůjde ověřit, sám si vyberu. Určitě tím nechci nikoho odradit a stejně tak velký zájem, aby k tomuhle došlo, nečekám, ale chci mít jistotu.

Na úvod za mě takhle asi všechno, budu rád za jakoukoliv podnětnou diskuzi a vůbec jakékoliv reakce, nápady, kritiku, cokoliv. Pokud jsem na něco podstatného zapomněl, rád doplním.

A vůbec nejradši budu za případné přihlášky :thumbright:

Baseballu zdar

Miky

_________________
“There are three things you can do in a baseball game. You can win, or you can lose, or it can rain.” – Casey Stengel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pro League 2020 s Offline draftem
PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 20, 18:36 
Offline
V lineupu MLB
V lineupu MLB

Registrován: 23. 6. 2010
Příspěvky: 542
Bydliště: Brno
Oblíbený tým: Baltimore Orioles
Rád se zúčastním pokud splním kvalifikační předpoklady. Brno je Ok :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pro League 2020 s Offline draftem
PříspěvekNapsal: pátek 24. leden 20, 21:47 
Offline
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 3. 2. 2013
Příspěvky: 92
Bydliště: Bratislava
Oblíbený tým: Los Angeles Dodgers
Vždy keď ide o PRO-Ligu veľmi rád by som bol jej súčasťou. Nie je pre mňa nič lepšie ako keď sa v nejakej hre hrá aj o niečo viac ako len o konečné umiestnenie. Môj názor na celkové pravidlá resp. štýl hry je taký, že by mi úplne postačovalo keby sa všetko hralo presne tak, ako sme to hrali v tom jedinom ročníku 2017. ( čiže on-line draft a s budgetom – čiže žiaden had ) PS: Ak bude väčšina za to riešenie ( pravidlá ) čo navrhuje Miky a samozrejme ak aj ja budem súčasťou tej novej PRO-League 2020, tak sa prispôsobím a budem s tým asi tiež súhlasiť. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pro League 2020 s Offline draftem
PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 20, 08:06 
Offline
Stálý hráč
Stálý hráč
Uživatelský avatar

Registrován: 28. 1. 2011
Příspěvky: 1399
Oblíbený tým: Tampa Bay Rays
Doufal sem že letos dáme Pro League zas dohromady...tak snad. Offline draft ale nevím nevím... A taky bych byl radši pro Aukci...Ale možná pro to, že už nemám tolik času, může být had lepší...

Uvidíme jaký bude zájem, pak se uvidi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pro League 2020 s Offline draftem
PříspěvekNapsal: sobota 25. leden 20, 11:09 
Offline
Hvězda AAA
Hvězda AAA
Uživatelský avatar

Registrován: 25. 7. 2010
Příspěvky: 295
Oblíbený tým: Cincinnati Reds
Můj původní plán byl, že si letos už ke Keeperu a ČSFMLB třetí ligu přibírat nebudu, ale kdyby měla letos zase vzniknout Pro-League, myslím, že bych neodolal, už v předchozích sezonách mě to lákalo, ale bohužel se nám nepodařilo se domluvit. Takže pokud letos vznikne, rozhodně budu rád její součástí.

Offline draft zní taky jako dobrej nápad, ale trošku se bojím, že se to nepovede zorganizovat, stačí si vzpomenout na naší každoroční snahu potkat se na 3-4 hodiny večer při online aukci, kdy pokaždý Google tabulka září spoustou červenejch čtverečků :mrgreen:
Taky preferuju aukci před hadem. Draftovat hadem by asi bylo přehlednější, ale aukci bych ještě definitivně nezavrhoval.

Btw. už teď je jistý, že víkend kolem 7.3. je pro mou účast na offline draftu nereálnej.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pro League 2020 s Offline draftem
PříspěvekNapsal: pátek 31. leden 20, 21:21 
Offline
V lineupu MLB
V lineupu MLB
Uživatelský avatar

Registrován: 20. 6. 2010
Příspěvky: 712
Bydliště: Plzeň
Oblíbený tým: Texas Rangers
Zahrál bych si, ale jen při splnění několika podmínek :lol:

- určitě draft formou aukce
- a určitě draft offline, face to face

myslim si že aukce offline by mohla bejt dobrá sranda, a klidně bych tomu jedno celý odpoledne plus věčer věnoval, za mě ideál asi Praha, v Brně jezdí šaliny :ne: a to my ve splzni neznáme, tož radši Praha, ale asi bych kousnul aj to Brno, startovný je mi jedno.

školní třída mi nepřijde jako uplně štastnej nápad, ale zamluvit někde salónek na celý odpoledne problem asi nebude, Miky jako organizátor sežene projektor a výsledky bude zapisovat do excelu a promítat na nakou stěnu, případně sežene nějakýho kurátoras kladívkem, kterej zaštítí celej aukční proces


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pro League 2020 s Offline draftem
PříspěvekNapsal: pondělí 03. únor 20, 01:26 
Offline
Veterán
Veterán
Uživatelský avatar

Registrován: 20. 6. 2010
Příspěvky: 2944
Bydliště: Česko
Oblíbený tým: Houston Astros
Za mě skvělá myšlenka a rád bych se zúčastnil. Nechal bych Mikymu prakticky ve všem volnou ruku, nepochybuju, že by to zorganizoval skvěle. Myslím si, že při prvním pokusu bychom měli radši dát hada. Pokud to bude bez problémů a podle časového plánu, dejme napřesrok aukci. Brno ok, přikláněl bych se k termínu 21. 3. a navrhoval bych startovné radši 2000 Kč (přinejhorším zkousnu i ten litr) + náklady na organizaci.

Moje jediné dvě podmínky:
1.) Minimálně 8 účastníků (samozřejmě ideálně 12).
2.) Všichni bez výjimky pošlou svoje startovné Mikymu (nebo někomu jinému zvolenému) na bankovní účet tak, aby to tam měl aspoň 14 dní před draftem. Pokud se někdo rozhodne odhlásit méně než 14 dní před draftem, o startovné přijde. Jedna jediná věc, kterou bych fakt nedal, by totiž bylo, kdyby se náš přihlásilo 8, 10 nebo 12 a nakonec bychom tam na sebe koukali v pěti.

_________________
Exercise excrutiating patience.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pro League 2020 s Offline draftem
PříspěvekNapsal: úterý 11. únor 20, 01:23 
Offline
V lineupu MLB
V lineupu MLB
Uživatelský avatar

Registrován: 12. 2. 2012
Příspěvky: 618
Bydliště: Praha
Oblíbený tým: Oakland Athletics
Ok, zkusím nějak souhrnně zareagovat a třeba tím i trošku oživit diskuzi.

V tuhle chvíli teda beru jako přihlášený Jirku, Hrubase a Rangera s tím, že s Rastesem, doufám, můžu počítat taky.

Dohromady je to 5 lidí s tím, že já jako minimální počet účastníků vidím 10 (s ideálním počtem 12 pochopitelně souhlasím). Sdílel jsem dneska tenhle odkaz na FB, tak uvidíme, jestli to tam někoho naláká. Každopádně spousta lidí ještě ani nezjistila, že začala nová fantasy sezóna a poslední přihlášení tady má před půl rokem, takže potenciál na další účastníky tu ještě určitě je (ahoj telko).

Co se týče angeeho, bohužel si opravdu myslím, že by se muselo draftovat hadem, minimálně v první sezoně. Pokud by ta liga byla už zavedená, vědělo by se, že všechno funguje tak, jak má, teoreticky v tom do budoucna nevidím problém, ale teď to nevidím reálně, Doufám, že bys zvážil i offline draft hadem, myslím, že by to i tak byl fajn zážitek. Co se týče toho salónku, tak to určitě varianta je, kdyby to i ostatní preferovali, nemám s tím žádnej problém.

Neri, ty to samozřejmě taky ještě zvaž, z tvojí reakce úplně zájem nečiší, ale i u tebe budu rád, kdyby ses přidal.

Osobně bych to nevnímal jen jako fantasy ligu, i když o ní by šlo samozřejmě především. Ale že se jedno víkendový odpoledne sejdeme ve dvanácti lidech, co maj minimálně jeden společnej zájem (ale reálně snad víc :) ), zadraftujem, pokecáme a pak třeba dáme i pivko. Jsou horší dny, ne? :scratch:

_________________
“There are three things you can do in a baseball game. You can win, or you can lose, or it can rain.” – Casey Stengel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pro League 2020 s Offline draftem
PříspěvekNapsal: úterý 11. únor 20, 08:58 
Offline
Farmář
Farmář

Registrován: 28. 2. 2017
Příspěvky: 113
Oblíbený tým: San Francisco Giants
You had me at “offline draft”. To je komcept, kterej jsem chtel vzdycky zkusit. Rad do toho pujdu, ale souhlas s tim, co tady uz padlo, jako minimum vidim 10 hracu. S Brnem i startovnym 2k jsem v pohode. Conse tyce nejakyho mista, asi by me i napadlo par salonku v hospodach nebo nejakej cowork, v Brne bydlim, tak s rim muzu pomoct


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pro League 2020 s Offline draftem
PříspěvekNapsal: úterý 11. únor 20, 12:48 
Offline
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 3. 2. 2013
Příspěvky: 92
Bydliště: Bratislava
Oblíbený tým: Los Angeles Dodgers
Miky, to je jasné, že sa so mnou môže počítať na 100%.
Čo sa týka toho Brna to je pre mňa úplne v pohodičke ( nevadila by mi z Bratislavy ani napr. Praha,
ale Brno je fajn - je to o dosť bližšie ). Štartovné do 100.-€ ( vrátane ) no problem.
Ostatné ( pravidlá, atď. ) sa určite všetkému prispôsobím – dôležité a zároveň záväzné bude pre mňa to,
že sa na tom všetci dohodneme ( resp. zhodneme ) a s tým do toho nakoniec aj každý pôjdeme. :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz